Виїзний особистий прийом у Виблях

  • 601

Фото без опису

Фото без опису

29 квітня перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович, відповідно до графіка, провела особистий виїзний прийом громадян у Виблях. Разом із заступником  прийом громадян проводили начальник відддліу освіти Управління ОКТСМС Оксана Орсагош та начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ірина Якубенко.

Прийом громадян посадовці проводили у приміщенні старостату. 

Щодо земельних питань жителі села отримали консультації  від Ірини Якубенко безпосередньо на місці. Питання, що потребують додаткового вивчення, взяті  посадовицею на особистий контроль.

Оскільки план оптимізації освітньої мережі громади  на 2021-2023 роки, затверджений  нещодавно рішенням сесії, передбачає ліквідацію Виблівської школи і садочка, то на особистий прийом звернулися батьки дітей. Їх цікавили зокрема питання організації підвозу дітей та інші  питання забезпечення  якісними освітніми послугами малих виблівців. Батьки висловлювали стурбованість тим, щоб час і маршрути  підвозу були комфортними, щоб дітям (особливо найменшим) не доводилось довго чекати автобуса, особливо у холодні пори року.

Такі ж та інші теми порушували виблівці і на зустрічі у школі. Колективи школи і садочка, батьки болісно сприйняли  рішення  сесії про закриття закладів. Це природньо. Але демографічна ситуація в селі майже не лишає перспектив  подальшого функціонування освітніх закладів у селі. Під час гарячої дискусії між посадовцями та жителями села обговорювали питання підвозу дітей, раціонального використання приміщення школи, працевлаштування вчителів.