На Чернігівщині пройдуть начання територіальної оборони області

  • 411

Фото без опису

У період з 12 по 26 травня 2021 року на Чернігівщині пройдуть навчання територіальної оборони області.  Для участі в них буде  залучено близько 2000 військовозобов’язаних з усього регіону, в тому числі і з Куликівської селищної територіальної громади.

Основними навчальними цілями планових зборів визначено удосконалення рівня навичок військовозобов’язаних щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах регіону. Це насамперед:

  • охорона та захист адміністративного кордону;
  • виконання завдань підрозділів тероборони з контролю відповідних населених пунктів, з охорони органів державної влади, посилення охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Вишкіл заплановано повести на території майже всієї області.

На даний час Куликівським територіальним центром комплектування  та соціальної підтримки здійснюються заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного та психологічного огляду військовозобов’язаних, які плануються залучатимуться на планові навчальні збори.

Протягом проведення навчальних зборів, які триватимуть 15 діб, військовозобов’язані та резервісти підрозділів тероборони пройдуть всі етапи військової підготовки, покращать свою фахову та індивідуальну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також приймуть участь у проведенні бойового залагодження в складі свого підрозділу та військової частини (бригадних тактичних навчань).

За військовозобов’язаним на час проведення зборів (включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад) зберігаються місце роботи незалежно від підпорядкування і форм власності, а також займана посада та середньомісячна заробітна плата на підприємстві, а також виплачується грошове забезпечення в військовій частині.

Учасники зборів під час проходження зборів безкоштовно забезпечуються військовою формою одягу, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням.

Якщо військовозобов'язаний захворів під час зборів і продовжує хворіти після їх закінчення, за ним зберігаються місце роботи і займана посада, а з дня закінчення зборів, у разі тимчасової непрацездатності, замість заробітної плати виплачується допомога по тимчасовій непрацездатності відповідно до закону.

Призвані на збори громадяни проходять підготовку відповідно до програм у порядку, встановленому положеннями про проходження громадянами України служби у військовому резерві. Про початок та закінчення зборів військовозобов'язаних видається відповідний наказ командира військової частини.