Привітали ветеранів Другої світової з Днем перемоги

  • 1384

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні, 7 травня, селищний голова Юлія Постернак привітала ветеранів Другої світової війни з прийдешнім святом – 76-ю річницею перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні.

З кожним роком відходять у вічність ветерани Другої світової, а ті, що сьогодні серед нас – дуже поважного віку.  Сьогодні у громаді залишилося  лише шість учасників війни. Це Мудрицький Микола Якович з Куликівки, якому 22 травня виповниться 99 років(найстарший з ветеранів), Антипова Любов Кузьмівна(1923 р.н.) та Аврамець Петро Андріянович(1927 р.н.) з Вересочі, Батюта Василь Федосійович(1925 р.н.) з Кладьківки,  Лисиця Михайло Іванович ( 1926 р.н.) із Салтикової Дівиці та  Сиротенко Митрофан Артемович(1927 р.н.) з Орлівки.

Голова громади відвідала оселі ветеранів, привітала їх та їх близьких зі святом великої перемоги, подякувала за мирне небо і відвойовану землю, за мужність і героїзм, виявлені ними у роки війни -  тоді ще зовсім молодими юнаками і дівчатами, побажала ветеранам  міцного здоров’я та вручила від селищної ради пакети з продуктовими наборами та квіти.

До вітань долучилися помічник депутата Чернігівської обласної ради Віктора Труша Марія Попович та голова ветеранської організації Анатолій Мацвійко, які також вручили ветеранам продуктові набори та квіти.  Вітали своїх земляків-ветеранів і старости сіл.

Подарунок та вітання від Віктора Труша привезли і до оселі смолянського ветерана Степана Григоровича Духна. Попри те, що Смолянка вже четвертий рік є у складі сусідньої Олишівської громади, Степан Григорович  щороку радо чекає гостей і з Куликівки та цікавиться новинами Куликівщини.

Зважаючи на дуже поважний вік, ветерани вже мають слабке здоров’я, але зберегли й досі загартовану у боях силу духу, любов до життя та ясний розум. Вони щиро раділи вітанням, гостям і простому людському спілкуванню.