Про благоустрій, соціальний захист, відновлення навчання у школах

  • 916

Фото без опису

Фото без опису

Ці та інші нагальні питання життєдіяльності громади обговорили сьогодні, 11 травня, керівники структурних підроздлів селищної ради на розширеній оперативній нараді у селищного голови. 

Юлія Постернак подякувала усім, хто організовував та брав участь у масштабному комплексі робіт з весняного благоустрою у громаді. Дійсно зроблено багато роботи і вона на виду. Відрадно, що цього року  до "великого весняного прибирання" долучилися не тільки комунальники, працівники селищної ради та бюджетних установ, а й багато активних небайдужих жителів сіл, селища. Приходили на спільні толоки по прибиранню кладовищ, фарбуванню та встановленню парканів, вивезенню сміття. Власники тракторів допомагали своєю технікою. Жителі  та вихідці з сіл спільно збирали благодійні кошти на впорядкування своєї малої батьківщини.

Голова громади поінформувала про візит посадовців з обласної  та районної державних адміністрацій до громади, який відбувся 28 квітня, про проекти  для реалізації яких громада очікує підтримки області. З 12 по 26 травня відбудеться навчання тероборони області. На завтра планується організована відправка резервістів з Куликівської громади до місця проведення навчань.  Селищна рада організовує  транспорт для відправки та забезпечення своїх резервістів запасом питної води(за сприяння місцевих підприємців).  Навчання планові і не повинно бути неправдивої інформації і панічних настроїв серед населення. Юлія Постернак доручила керівникам підрозділів надалі проводити роз’яснювальну роботу щодо популяризації та заохочення  участі своїх працівників-чоловіків у подібних навчаннях в майбутньому.

Це перша розширена нарад при селищному голові після послаблення карантинних обмежень та виходу з червоної  зони. Тож керівники підрозділів детально прозвітували про роботу  у квітні, про першочергові проблеми, поінформували про плани на найближчі тижні.

Інформація до відома громадян(з повідомлень керівників):

Віктор Богдан, заступник селищного голови: за сприяння СФГ «Колос» проводиться валкування селищного сміттєзвалища в Куликівці, спеціальна техніка працюватиме кілька днів. Компанія «Ведекон» розпочала роботи по проведенню швидкісного інтернету( прокладанню оптоволоконних мереж) у Салтиковій дівиці. Наразі прокладено 6 км мереж, попереду підключення абонентів.

Лариса Авжи, начальник фінансового управління селищної ради: станом на сьогодні дохідна частина бюджету виконана на 107, 5 %. У порівнянні з відповідним періодом минулого року зросли обсяги надходжень від ПДФО, оренди нерухомості, акцизного податку, однак знизилися надходження від земельного податку.

Світлана Масльонка, начальник Управління ОКТСМС:  з 11 травня відновилося навчання для 5-11 класів у школах громади. Останній дзвоник відбудеться 27 травня. Видача атетстаів випускникам 11 класів – 17 червня після завершення ЗНО. Літні пришкільні табори, враховуючи карантин, швидше за все і цього року не працюватимуть. 20 травня відбудеться флешмоб на свіжому повітрі до Дня вишиванки.

Ольга Крупина, начальник відділу ЦНАП: внесено зміни до чинного законодавства щодо порядку призначення субсидій, наразі форма заяви на отримання субсидії не погоджена державними структурами, тому тимчасово у ЦНАПі не проводять прийом документів на призначення субсидій. Щойно запрацює дана послуга громадяни будуть про це повідомлені! На найближчій сесії буде затверджений новий перелік послуг ЦНАП( збільшено перелік  послуг із соціального захисту).

Лариса Карцева, директор Центру соціальних служб: з виходом у помаранчеву карантинну  зону Центр відновить виїзди по селах до сімей, що перебувають на обліку. Наразі фахівці центру опікуються родинами, що переїхали у Дроздівку, допомагають їм у вирішенні нагальних проблем. На сьогодні у селі 7 новоприбулих сімей. Приблизно 50 % батьків вже працевлаштовані.

Олексій Товстоліс, начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, транспорту та благоустрою: з початку травня запрацював автобусний маршрут Кладьківка-Ніжин. Поки що перевізник здійснив кілька рейсів, напрацьовує найбільш оптимальний графік перевезень. До селищної ради звернулося товариство «НАДЕЖДА РИТЕЙЛ 2017», яке запропонувало послуги по забезпеченню населення скрапленим газом по 550 грн за один балон.  У селах громади на таку послугу попит є. Наразі тривають перемовини, узгоджуються обсяги попиту населення.

Підсумовуючи нараду Юлія Постернак доручила керівникам окремих підрозділів зосередити найближчим часом роботу на наступних питаннях:

- продовженні робіт з благоустрою (завершення валкування селищного сміттєзвалища, оформлення в’їзду з обох боків у Куликівку, обкошування територій, висипка доріг по селищу, довести до завершення виспику по вул. Героїв Чорнобиля);

- підготовці до відзначення у громаді Міжнародного дня захисту дітей;

-інформаційно-роз’яснювальній роботі з населенням щодо активізації сплати самооподаткування;

- створенню молодіжної ради при селищній раді та просуванню проекту створення молодіжного центру;

-  завершенню робіт з благоустрою території на місці пориву водогону по вул. Партизанській в Куликівці та убезпеченню місця пориву від нових руйнувань.

 

Голова громади  попросила тримати на контролі всі обговорювані на нараді питання, оперативно інформувати  її особисто про поточний стан справ і проблеми, що виникають та дбати про постійні комунікації з населенням.