У громаді відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

  • 592

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

9 травня біля обеліску Слави в  Куликівці відбувся мітинг-реквієм з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вшанувати пам’ять загиблих визволителів та подякувати ветеранам за перемогу біля обеліску зібралися керівники і працівники установ, організацій та підприємств, ветерани АТО/ООС, представники громадських організацій, жителі селища.

Вже котрий рік поспіль урочистості в селищі та селах громади відбуваються без участі ветеранів. Поважний вік  і стан здоров’я не дозволяє їм  бути присутніми на святі особисто. Але всі теплі слова вдячності і побажання здоров'я були адресовані цього дня їм та усім солдатам Перемоги.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Куликівський селищний голова Юлія Постернак. Голова громади висловила вдячність за мужність і ратний подвиг ветеранам Другої світової війни, учасникам партизанського руху, трудівникам тилу, та тим,  хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста і села, подякувала  також нинішнім захисникам України, які і сьогодні боронять від агресора рідну землю на сході держави.

Учасниці вокального колективу «Вербена» Центру культури, дозвілля і творчості вдало поєднали музичні вітання з розповіддю про бойовий шлях  шести ветеранів, які залишилися у громаді.  Це Мудрицький Микола Якович з Куликівки, Аврамець Петро Андріянович та Антипова Любов Кузьмівна з Вересочі, Батюта Василь Федосійович з Кладьківки, Лисиця Михайло Іванович із Салтикової Дівиці та Сиротенко Митрофан Артемович з Орлівки.

Учасники мітингу поклали квіти до обеліску Слави і могил воїнів-визволителів та вшанували пам’ять усіх загиблих  у роки війни хвилиною мовчання.

Після урочистостей біля обеліску Слави,  учасники заходу вирушили до селищного кладовища, де також поклали квіти до Братської могили та могил  ветеранів Другої світової війни.

Цього ж дня урочисті заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися  у всіх селах Куликівської громади.

Напередодні свята, 7  травня,  Куликівська селищна рада привітала ветеранів  з Днем перемоги. Відвідали оселю кожного ветерана,  вручили квіти та продуктові пакети.