Резервісти громади відбули на навчання територіальної оборони області

  • 1584

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні,12 травня, відбулася організована відправка резервістів Куликівської громади, які братимуть участь у навчальних зборах територіальної оборони Чернігівської області, до місця дислокації.

60 добровольців з різних сіл громади  прибули зранку  на місце збору до Куликівського професійного аграрного  ліцею. Медпрацівники Центру первинної медико-санітарної допомоги зробили усім резервістам швидкі тести на коронавірус. Отримали негативні результати.

Супроводжують резервістів до місця дислокації працівники Територіального центру комплектування і соціальної підтримки. Транспортом(автобусами) забезпечила Куликівська селищна рада.

Куликівський селищний голова Юлія Постернак, яка прийшла провести резервістів, подякувала від імені громади чоловікам за патріотизм і добру волю. - Професійна армія України боронить наші кордони і щодня забезпечує безпеку всієї країни. А роль резервістів – виконання хоч і менш масштабних, але все одно дуже відповідальних завдань, - наголосила звертаючись до присутніх голова громади. Вона побажала резервістам успіхів у навчаннях, єдності і гуртування та швидкого повернення додому.

Куликівська селищна рада висловлює вдячність за співпрацю і допомогу приватним  підприємцям Рогачуку Олексію Григоровичу, Мнацаканову Роберту Олексійовичу, Бездєтному Валентину Валерійовичу, Сковронюку Олександру Даниловичу, Бочарову Владиславу Валентиновичу, Левченко Світлані Євгеніївні, Никипорцю Ігорю Андрійовичу та Мартинюку Євгену Павловичу, які надали спонсорську допомогу, забезпечивши резервістів запасом питної  та мінеральної води.

Довідково:

Навчання пройдуть з 12 по 26 травня 2021 року.  Для участі в них буде  залучено близько 2000 військовозобов’язаних з усього регіону, в тому числі і з Куликівської селищної територіальної громади.

Основними навчальними цілями планових зборів визначено удосконалення рівня навичок військовозобов’язаних щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах регіону. Це насамперед:

  • охорона та захист адміністративного кордону;
  • виконання завдань підрозділів тероборони з контролю відповідних населених пунктів, з охорони органів державної влади, посилення охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Вишкіл заплановано повести на території майже всієї області.

Протягом проведення навчальних зборів, які триватимуть 15 діб, військовозобов’язані та резервісти підрозділів тероборони пройдуть всі етапи військової підготовки, покращать свою фахову та індивідуальну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також приймуть участь у проведенні бойового залагодження в складі свого підрозділу та військової частини (бригадних тактичних навчань).

За військовозобов’язаним на час проведення зборів (включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад) зберігаються місце роботи незалежно від підпорядкування і форм власності, а також займана посада та середньомісячна заробітна плата на підприємстві, а також виплачується грошове забезпечення в військовій частині.

Учасники зборів під час проходження зборів безкоштовно забезпечуються військовою формою одягу, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням.

Законодавством України передбачено надання резервістам соціальних, фінансових гарантій. Відповідно до постанови Кабміну від 23.11.2006 № 1644, резервістам, залученим до навчань тероборони, передбачені виплати добових за кожен день перебування на зборах залежно від категорії (рядовий, сержантський, старшинський, офіцерський склад); середньомісячної заробітної плати (в загальному підсумку за місцем роботи) працюючим військовозобов’язаним за час їхнього перебування на зборах; військовозобов’язаним, які в день призову не працюють, за весь період зборів виплачують грошове забезпечення з розрахунку мінімального прожиткового мінімуму.