При селищній раді створено робочу групу з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення

  • 932

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

13 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету  Куликівської селищної ради.

Вела засідання селищний голова Юлія Постернак. 

На порядок денний було винесено 12 питань:

1.Про звіт про виконання бюджету Куликівської селищної територіальної громади за І квартал 2021 року.

2.Про внесення змін до бюджету.

3.Про продовження терміну перебування дитини в комунальному некомерційному підприємстві «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія» Чернігівської обласної ради.

4.Про надання дозволу на укладення договору оренди земельної ділянки.

5.Про надання дозволів на вчинення правочинів.

6.Про призначення відповідальних осіб за забезпечення виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, випадків жорстокого поводження з ними, виникнення безпосередньої загрози життю або здоров’ю дитини.

7.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 24.02.2021 №17 «Про організацію ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у населених пунктах Куликівської ОТГ у 2021-2022 навчальному році».

8.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 31.03.2021 №27 «Про створення Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми».

9.Про організацію конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів.

10. Про затвердження робочого проекту та кошторисної документації «Капітальний ремонт санвузлів комунального опорного закладу «Куликівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів Куликівської селищної ради» за адресою: смт Куликівка, вул. Шевченка, 4».

11. Про створення Робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

12. Про збереження автомобільних доріг комунальної власності.

 

Про виконання бюджету Куликівської селищної територіальної громади за І квартал 2021 року на засіданні виконкому доповідала начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи. Із звіту про виконання бюджету: за 3 місяці 2021 року до бюджету селищної територіальної громади  з урахуванням трансфертів надійшло доходів 27 229 500 грн. До загального фонду  бюджету селищної ТГ за  січень-березень 2021 року залучено  15 105 500 грн  власних доходів (без врахування  трансфертів), що становить 105,2% до планових показників  на період. У порівнянні з  минулим  роком  надходження виросли   на   0,9 %, або на 141,6 тис. грн. Власні доходи в структурі доходів  бюджету селищної ТГ становлять 57,5%. У минулому році було 54,9%. Із загального фонду  бюджету ТГ за 3 місяці 2021 року  проведено видатків на  суму 28 237 000 грн.

 

Заслухавши інформації головного спеціаліста Служби у справах дітей Людмили Клунко члени виконкому затвердили кілька рішень  щодо захисту майнових інтересів та соціального захисту дітей із соціально вразливих категорій.

 

У зв’язку з оптимізацією закладів освіти рішенням виконавчого комітету затверджено нові переліки територій обслуговування, закріплених за закладами дошкільної  освіти та закладами загальної середньої освіти Куликівської селищної ради на 2021-2022 роки.  

 

Відповідно до чинного законодавства рішенням виконкому визначили старост старостинських округів відповідальними за забезпечення виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, випадків жорстокого поводження з ними, виникнення безпосередньої загрози життю або здоров’ю дитини, надання таким дітям допомоги в межах повноважень і своєчасне інформування про них відповідних служб.

 

У зв’язку із завершенням терміну договору на вивезення твердих побутових відходів на території Куликівської селищної ради з Куликівським ВУЖКГ рішенням виконкому  оголошено конкурс на вивезення ТПВ  на території громади.

 

Ліквідація району, як наслідок - ліквідація та реорганізація установ бюджетної сфери призвела до вивільнення частини працівників та зменшення кількості робочих місць. Натомість інші сфери(малий і середній бізнес, АПК, промисловість)  не поспішають легалізувати  стовідсотково трудові відносини з найманими працівниками. Від цього, відповідно,  втрачають і працівники, не маючи соціальних гарантій, і місцевий бюджет у вигляді податків. З метою підвищення рівня заробітної плати, вирішення питання зайнятості населення, легалізації трудових відносин з найманими працівниками, збільшення надходжень до бюджету при селищній раді створено робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Завдання цього консультативно-дорадчого органу  - глибоко вивчити ситуацію на ринку праці та проводити роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо легалізації виплати заробітної плати, створення нових робочих місць.
 

На засіданні виконкому були розглянуті і інші питання та прийняті відповідні рішення. Детальніше з матеріалами засідання виконкому можна ознайомитись  за посиланням:  Документи засідань виконавчого комітету селищної ради.