Співпраця Куликівської громади та ТОВ" Баришівська зернова кампанія" виходить на якісно новий рівень

  • 1533

Фото без опису

4 червня селищний голова Юлія Постернак зустрілася з представниками ТОВ "Баришівська зернова кампанія" Яною Дністрянською та Сергієм Гончаром. 

Товариство вже кілька років господарює на території Куликівської громади і зарекомендувало себе, як надійний і соціально відповідальний інвестор. 

На зустрічі з головою громади Яна Дністрянська зокрема зазаначила, що  "Баришівська зернова кампанія" має намір поглибити співпрацю з громадою у питаннях розвитку територій, але така співпраця має вийти на якісно новий рівень. До цього регіональні представники, тут на Куликівщині, більш тісно співпрацювали безпосередньо з селами, в яких орендують землю, із старостами цих сіл. Зазвичай  через листування та особисті зустрічі кампанія вивчала потреби села і допомагала у їх вирішенні. Але це були локальні, разові проблеми. 

Наразі товариство  планує будувати політику підтримки і розвитку сільських територій у співпраці з міжнародними фондами та грантовими програмами. Тому й на місцях хоче вибудувати системну роботу  з громадами і вийти на спільні проєкти, які актуальні на сьогодні для громади.

Це можуть бути проєкти екологічного спрямування, проєкти розвитку інфраструктури, освіти, культури та ін.

Перший напрямок, який обрали для співпраці, це подальше впровадження роздільного збору сміття. Перші кроки у цьому напрямку громада вже зробила. Але на сьогодні ще є потреба розвивати систему роздільного збору сміття. Є потреба у додаткових контейнерах. Тож домовилися з представниками "Баришівської зернової кампанії" про встановлення додаткових контейнетрів під пет-пляшку та скло у Орлівці та Дроздівці, Саме тут наразі кампанія орендує землі.

Обговорили  й питання орендної плати(наразі вона найвища по громаді серед інших орендарів), переукладання і продовження договорів оренди.

Також представники товариства запропонували напередодні відкриття ринку землі провести спільно з фахівцями селищної ради виїзні юридичні консультації, зустрічі з населенням, на яких  роз’яснити переваги і «підводні камені» реформи, права власників паїв, можливі ризики, надати відповіді на питання та надати іншу інформацію стосовно земельної реформи.

За результатами зустрічі домовилися тримати постійний контакт з обговорених питань та в майбутньому планувати інші цікаві проєкти.