Кабмін затвердив розподіл коштів інтернет-субвенції для 670 громад

  • 674

Фото без опису

Вчора Уряд затвердив розподіл 483,8 млн гривень 670 територіальним громадам для реалізації проєкту “Інтернет-субвенція”. До переліку громад та сіл, які отримають фінансування у рамках реалізації програми "Інтернет-субвенція" увійшла і наша громада. Фінансуватиметься підключення закладів соціальної інфраструктури (закладів освіти, ЦНАПів, медичних закладів, бібліотек, місцевих пожежних частин, тощо) виключно у селах, де відсутнє інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій. Тобто, якщо станом на дату оголошення імовірної закупівлі у селі присутнє покриття хоча б 1 оператора або провайдера телекомунікацій, що надає послуги з використанням волоконно-оптичних технологій, то проведення закупівлі для підключення соцзакладу в такому селі неможливе.

Згідно заявки поданої Куликівською селищною радою до переліку увійшли такі села нашої громади: Авдіївка, Бакланова Муравійка, Вершинова Муравійка, Грабівка, Дрімайлівка, Кладьківка, Хибалівка.

Загальна сума виділених коштів - 1 395, 680 тис. грн. Відповідно до умов надання субвенції, надаються послуги без абонплати зі швидкістю 100 Мбіт/с для кожного закладу соціальної інфраструктури до 31.12.2022р.