Попередження дитячої безпритульності та бездоглядності є одним з найважливіших напрямків діяльності Куликівської громади

  • 782

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

11 червня  під головуванням першого заступника селищного голови Тетяни Сосімович відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Попередження дитячої безпритульності та бездоглядності є одним з найважливіших напрямків діяльності Куликівської територіальної громади. Тому стан виконання батьківських обов’язків у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, перебуває на постійному контролі.

На засідання комісії з питань захисту прав дитини були запрошені сім’ї, діти з яких через неналежний догляд влаштовані протягом 2021 року до центрів соціально-психологічної реабілітації дітей (3 сім’ї, де виховувалось 5 малолітніх дітей), одна сім’я, дитина з якої за заявою матері тривалий час виховується в Прилуцькому обласному будинку дитини «Надія», та одна сім’я, у якій батько не виконує батьківські обов’язки і вихованням дитини займається лише мати.  Члени комісії заслухали інформацію працівників Служби у справах дітей і Центру соціальних служб щодо ситуації в цих сім’ях, та старост, запрошених на засідання комісії.

За підсумками обговорення прийнято рішення про підготовку висновків про доцільність позбавлення батьківських прав 4 осіб щодо 5 дітей та затвердження їх на найближчому засіданні комісії. Ще одній сім’ї надані рекомендації щодо способу життя та покращення житлово-побутових умов, рішення про доцільність повернення дітей буде прийматися пізніше.

Також члени комісії розглянули заяву та документи, з якими звернулася родина з Куликівки щодо надання дозволу на придбання житла на ім’я їх малолітньої дитини, прийнято рішення про доцільність надання такого дозволу.