В Україні встановили нові карантинні норми

  • 580

Фото без опису

16 червня уряд продовжив карантин до 31 серпня, встановив «зелений» рівень епідемічної небезпеки та запровадив нові карантинні норми. 

Що змінилося? При «зеленому» рівневі епіднебезпеки все ще потрібно триматися дистанції та носити маски: у громадському транспорті, в приміщеннях та під час масових заходів. Маски та рукавички залишаються обов’язковими для працівників закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів, а також для персоналу інших масових заходів.

 

???? Маскового режиму можна не дотримуватися, якщо у всіх учасників та організаторів заходу є один з таких документів:

? негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу),

? негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу),

? документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

 

Зараз знімаються обмеження на заповнення кінотеатрів, проведення масових заходів, перевезення пасажирів в транспорті.

????При «зеленому» рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ.

? Для іноземців завжди обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19, та один із вищеперерахованих документів.

???? Новими правилами визначається можливість одночасного встановлення по всій території країни «зеленого» або «жовтого» рівня карантинних обмежень.

???? А от «помаранчевий» та «червоний» рівня будуть визначатись в межах регіону.

 

???? Більше інформації про те, коли запроваджуються інші рівні епідемічної небезпеки та які обмеження при цьому передбачені, читайте на сайті МОЗ за посиланням: http://bit.ly/uaquarantine