Продовжуються особисті виїзні прийоми громадян по селах громади

  • 761

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

Виїзди і безпосереднє спілкування це додаткова можливість для керівництва громади налагодити систематичні комунікації з жителями сіл. Вони дають можливість упередити необхідність громадян витрачати час на приїзд до Куликівки та на особистий прийом до відповідного  фахівця. За домовленістю з жителями сіл разом з  головою чи її заступниками приїжджає вузькопрофільний спеціаліст (юрист, фахівець із земельних питань, питань ЖКГ та ін.). Як і анонсувала селищний голова Юлія Постернак на загальних зборах громадян, особисті виїзні прийоми тривають регулярно відповідно до затвердженого графіка.

9 червня відбувся виїзний прийом громадян у Вершиновій Муравійці та Ковчині. Спілкувалася з жителями села перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович та начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ірина Якубенко. Громадяни зверталися за допомогою у вирішенні земельних питань, організаційних питань щодо благоустрою села і роботи сільських будинків культури. Також принагідно посадовці оглянули територію сіл, відвідали заклади.

Сьогодні, 23 червня,  відповідно до графіка відбувся виїзний прийом у Дроздівці. Прийом громадян у адміністративному приміщенні старостату проводили перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович, заступник начальника, начальник відділу освіти Управління освіти, культури туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради Оксана Орсагош та начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ірина Якубенко. Ірина Степанівна надала консультації щодо земельних питань жителям села. Питання, що потребують додаткового вивчення, взяті  нею на особистий контроль для подальшого вирішення.

На прийом звернулися батьки дітей Дроздівського ЗЗСО І-ІІ ступенів, оскільки планом  оптимізації мережі закладів освіти Куликівської селищної ради на 2021-2023 роки, який був схвалений Колегією Управління ОКТСМС (протокол №1 від 24.03.2021 року), погоджений рішенням виконавчого комітету Куликівської селищної ради №47 від 31.03.2021 року та затверджений рішенням восьмої сесії Куликівської селищної ради восьмого скликання від 22 квітня 2021 року №208 передбачено ліквідацію закладу.

Оксана Орсагош озвучила, що при розробці плану оптимізації враховувався контингент здобувачів освіти у закладі станом на 01.09.2020 року, що становило 30 учнів  та перспектива на 5 років, площі приміщень та їх проектна потужність, витрати на забезпечення приміщень теплоенергоносіями, фактична кількість працівників, якість освіти та можливість виховання  всебічно розвиненої учнівської молоді. Проектна потужність  закладу - 300 учнів. Наповнюваність становила лише 12,3 відсотка. Вартість утримання 1 (одного) учня в закладі освіти одна з найдорожчих і складає  84319,57 грн. на рік.

Під час тривалої і емоційної дискусії між представниками селищної ради та жителями села обговорювали найбільш актуальні питання, пов’язані з ліквідацією школи: організацію підвозу та харчування дітей в інших школах, надання медичних послуг дітям. Батьки висловлювали стурбованість тим, щоб час і маршрути  підвозу були комфортними, щоб дітям не доводилось довго чекати автобуса, особливо у холодну пору року.

Тетяна Сосімович ще раз озвучила позицію селищної ради про те, що всі зобов’язання, які неодноразово декларувалися під час обговорення плану оптимізації будуть дотримані. Будуть складені найоптимальніші маршрути для підвозу дітей та організоване гаряче харчування школярів. На 10 сесію селищної ради, яка відбудеться 24 червня 2021 року, внесено проєкт рішення про внесення змін до Програми організації гарячого харчування здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Куликівської селищної ради на 2018-2021 роки. Змінами передбачено введення в школах нових норм здорового харчування. Для груп продовженого дня буде організовано триразове харчування. Діти з соціально вразливих категорій та здобувачі освіти 1-4-х класів харчуватимуться за кошти селищного бюджету.

Після зустрічі з батьками посадовці відвідали будинок культури і школу. У школі зустрілися з педагогічним колективом. Говорили про працевлаштування вчителів. Тетяна Сосімович зауважила, що всі вчителі працездатного віку, за бажанням, будуть працевлаштовані в інші заклади громади.