Розпочато підготовку до святкування у громаді 30-ї річниці незалежності України

  • 1010

Фото без опису

29 червня під головуванням першого заступника селищного голови Тетяни Сосімович відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та  проведення заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України.

Начальник управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту селищної ради Світлана Масльонка поінформувала присутніх про концепцію проведення свята. – Цьогорічний захід має бути особливим адже ми відзначатимемо 30-ту річницю незалежності України. Загалом вже звичний для жителів Куликівщини формат святкування головного державного свята збережеться. Найпевніше варто відмовитися від проходження святкової колони і трохи змінити формат офіційної частини свята. Щороку гарною окрасою свята є Містечко майстрів. З кожним роком у громаді додаються нові молоді цікаві майстри декоративно-ужиткового мистецтва, з’являються нові сучасні техніки. Крім того, є чимало майстрів з інших громад, які хочуть приїхати до нас. Тому Містечко майстрів стане частиною святкової програми і прикрасить її. Добре зарекомендував себе конкурс куліша, необхідно включити в програму гастрономічний конкурс, але з приготуванням іншої традиційної української страви. Варто зберегти напрацювання минулих років, які подобаються людям, і додати нових цікавинок. Обов’язково треба зацікавити усі вікові категорії населення: від дітей до людей поважного віку. Кожен має знайти на святі розвагу до душі.  Для дітей це будуть атракціони, змагання і, можливо, аніматори. В центральному парку селища працюватиме виїзна торгівля.  Звісно будуть і денна концертна програма, і вечірня розважальна. Але в саме творче наповнення і складові свята потрібно додати щось нове, цікаве, сучасне, чого раніше не було у нас.

Члени оргкомітету озвучили цілий ряд цікавих пропозицій, новинок. Наразі це тільки перше засідання. До наступного всі озвучені пропозиції будуть вивчатися. Організатори вивчатимуть цінові пропозиції щодо запрошення аніматорів, артистів на вечірню програму, атракціонів, буде проведено опитування серед жителів громади щодо того, що б вони хотіли додати в програму свята.

Відтепер аж до самого свята  засідання оргкомітету відбуватимуться регулярно.

Отже, підготовку до головного державного свята та свята громади розпочато.