Чернігівським МЦ завершено проведення правопросвітницьких заходів у старостинських округах Куликівської громади

  • 581

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

30 червня Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги завершено проведення правопросвітницьких заходів по виконанню Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» по старостинським округам Куликівської громади. Фахівцями Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснювалися виїзні прийоми громадян по населеним пунктам згідно графіку розміщеного на сайті Куликівської селищної ради. Під час зустрічей мешканців громади було проінформовано про порядок набуття та реалізації права власності на земельну ділянку, правове регулювання користування земельною ділянкою, встановлення меж земельних ділянок, присвоєння кадастрових номерів, порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги (первинної та вторинної), способи захисту прав людини, відповідальність за порушення земельного законодавства, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. По завершенню заходів у населених пунктах працювали консультативні пункти доступу до безоплатної правової допомоги.


24 червня відбулися віїзні прийоми у Виблівському, Горбівському, Ковчинському та Салтиково-Дівицькому старостинських округах за участі заступника начальника відділу комунікації та правопросвітництва РЦ з надання БВПД у Чернігівській області Дмитром Савуляком та фахівцями Чернігівського МЦ Данилом Павлюком, Юрієм Кирданом та Світланою Махріною.
За отриманням правової допомоги в с. Виблі звернулось шість осіб, яким було надано шість консультацій з питань житлового, пенсійного, земельного, цивільного та спадкового законодавства. У с. Горбове до фахівця БВПД звернулося вісім осіб, яким надано дев’ять консультацій з цивільного, житлового, трудового, адміністративного, земельного законодавства, соціального захисту, особливу увагу привернуло питання по оскарженню рішення селищної ради про закриття школи. В с. Ковчин мешканцям роз’яснено задані питання соціального захисту, пенсійного та спадкового законодавства. В с. Салтикова Дівиця шість зацікавлених громадян отримали на свої вісім питань роз’яснення з питань земельного, цивільного, спадкового, сімейного та трудового законодавства. В с. Авдіївка проведено правопросвітницький захід для представників старостату у цьому населеному пункті.


29 червня виїзні прийоми громадян відбулися  у Жуківському, Вересоцькому, Дрімайлівському та Кладьківському (в т.ч. і с. Хибалівка) старостинських округах. Фахівці центру Юлія Бойко, Ярослав Хоменко і Євгенія Панова спільно з волонтером у сфері надання безоплатної правової допомоги Олександром Слишем надавали безоплатну правову допомогу і провели правопросвітницькі заходи із земельних питань.
За отриманням правової допомоги в с. Жуківка звернулось сім осіб, яким було надано сім консультацій, у с. Вересоч відповідно сім осіб та вісім консультацій, в с. Дрімайлівка консультації надано шістьом особам, в с. Кладьківка – дванадцять осіб отримали консультації. Громадянам надавалися роз’яснення з питань земельного, пенсійного, трудового, цивільного, спадкового, адміністративного, сімейного законодавства. Особливо багато питань мешканців громади стосувалися сплати житлово-комунальних послуг.


30 червня фахівцями центру Юлією Бойко, Ярославом Хоменком та Євгенією Пановою разом з юристом Громадської організації МАRТ Дмитром Науменком надалися консультації та правова допомога мешканцям Вершиново-Муравійського, Бакланово-Муравійського, Дроздівського та Орлівського старостинськіх округів.
За отриманням правової допомоги в с. Дроздівка звернулось вісім осіб, яким було надано дев’ять консультацій, у с. Бакланова Муравійка відповідно чотири особи та п’ять консультацій, в с. Вершинова Муравійка – п’ять осіб отримали п’ять консультацій, в с. Орлівка консультації надано десятьом особам, у с. Грабівка Орлівського старостинського округу надано дві консультації. Громадянам надавалися роз’яснення з питань соціального захисту, земельного, спадкового, трудового, сімейного, житлового та цивільного законодавства.


У всіх селах громади серед зацікавленого населення розповсюджено інформаційні буклети «БПД» та візитки із зазначенням контактних номерів та адресою Центру.
Нагадуємо, що для отримання юридичної допомоги можна звернутися за адресою: м. Чернігів, пр-кт. Миру, 49-а, тел: (0462) 77-51-68.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.