Ніна Грищенко з Куликівки удостоєна почесного звання "Мати-героїня"

  • 1460

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Ще двадцять дві жінки Чернігівщини відповідно до Указу Президента України № 188/2021 від 7 травня цього року удостоєні почесного звання «Мати-героїня». Урочистості з цього приводу відбулися сьогодні в Чернігівській  облдержадміністрації.

Посвідчення та нагрудні знаки матерям, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей,  вручила заступниця голови ОДА Олена Дума. Вона висловила шану жінкам за гідне виховання дітей та збереження кращих традицій української родини.

— Почесне звання «Мати-героїня» — це вияв поваги до вашого вибору присвятити себе сім’ї, це визнання вашої нелегкої материнської праці. Для кожної з вас це ще й привід пишатися своїми дітьми, — звернулася Олена Дума до учасниць заходу і побажала їм довгих років життя, здоров’я, наснаги і терпіння, сміху і радості в домівках, любові та добробуту.

Заступниця голови ОДА зазначила, що відповідно до законодавства всі матері-героїні отримають одноразову виплату у розмірі майже 24 тисячі гривень (сума цієї винагороди визначається у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб). Залежно від кількості дітей також передбачена надбавка до пенсії — 35-40%.

Символічно, що зустріч відбулася в День родини — свято, яке в Україні відзначається з 2012 року.

Серед 22 жінок, які отримували сьогодні посвідчення і нагрудний знак "Мати-героїня", була і наша землячка - мати п’ятьох дітей Грищенко Ніна Іванівна з Куликівки.

Підтримати і привітати Ніну Іванівну до ОДА прибули найрідніші. Від Куликівської селищної ради землячку, одразу після вручення відзнаки, привітала секретар селищної ради Наталія Халімон.

Вітаємо Ніну Іванівну з отриманням почесного звання "Мати-героїня"!