Куликівська громада перемогла у конкурсі проєктів «ГРОМАДА, ДРУЖНЯ ДО БІЗНЕСУ»

  • 1080

Фото без опису

Куликівська ТГ спільно з ГО «Куликівська районна громадська організація «Агенція регіонального розвитку» здобули перемогу у конкурсі проєктів «ГРОМАДА, ДРУЖНЯ ДО БІЗНЕСУ», який проводився у рамках програми «U-LEAD з Європою». Всього по Україні підтримку отримають 10 територіальних громад. Проєктні заявки на конкурс мали можливість подавати лише ті громади, очільники яких успішно завершили унікальну навчальну програму «Кроки для керівників 2021. Онлайн-версія».

Громадою прийнято рішення створити «Бібліотечний коворкінг-центр» на базі комунального закладу «Публічна бібліотека Куликівської селищної ради». Переформатувати бібліотеку у сучасний, відкритий, інтерактивний простір для активізації населення, спілкування та здобуття нових практичних знань та навичок. Коворкінг-центр – це принципово нова модель роботи громади з населенням, бізнесом, бібліотеки з користувачами. Це майданчик для спілкування і реалізації власних проєктів, презентацій, виставок, відео оглядів. В центрі безкоштовно надаватимуться такі види послуг, як доступ до мережі Інтернет та WI-FI, різноманітні курси, тренінги, майстер-класи, юридичні послуги у співпраці з Центром безкоштовної правової допомоги ЧОУНБ, проведення вечорів відпочинку. Проєкт спрямований на створення кращих умов для самостійної роботи, обговорення ідей та ініціатив, проведення зустрічей, та інтелектуального дозвілля всіх мешканців Куликівської громади. Працювати, вчитися, відпочивати в центрі зможуть будь-які користувачі абсолютно безкоштовно. Проєкт розрахований на різні вікові категорії та соціальні групи.

Загальна проектна вартість створення простору «Бібліотечний коворкінг-центр» близько 250 тис грн. Реалізація відібраних проєктів розпочнеться орієнтовно у вересні 2021 р. і буде завершена найпізніше 31 березня 2022 р.