У Куликівці працював Центр вакцинації населення

  • 881

23 липня з 900 по 1200 на базі Центру культури, дозвілля і творчості Куликівської селищної ради  працював Центр вакцинації населення де кожен охочий міг отримати першу дозу щеплення вакциною «CoronaVac». Кімната щеплення розташована у кінці просторого прохолодного вестибюлю. Кожного у вестибюлі зустрічає медична сестра, переглядає паспорт, щоб встановити особу, розпитує про самопочуття, вимірює температуру тіла та пропонує підписати згоду на щеплення.  Якщо все нормально, відвідувач іде до місця вакцинації. Кожному показують ампулу з китайською вакциною Коронавак (CoronaVac), якою роблять щеплення. Вона зберігається у спеціальному термоконтейнері при відповідному температурному режимі. Потім вакциновані особи переходять до вестибюлю, де прохолодно та тихо. Після вакцинації рекомендують кожному почекати пів години, щоб уникнути непередбачуваної реакції організму на щеплення. Провакцинованих осіб занесуть до електронного реєстру. Через певний час їм буде повідомлено про час та дату коли необхідно буде вколоти другу дозу вакцини. Орієнтовний термін через 3 тижні.

За данними КНП "Куликівський ЦПМСД"  в Центрі було провакциновано першою дозою 24 жителя громади. Хоч охочих отримати щепленя було не багато, але люди приїздили не тільки з Куликівки а й з навколишніх сіл: Горбове, Ковчин, Жуківка, Салтикова Дівиця. Багато людей завітали аби подивится та розпитати і виявляли бажання щепитися наступного разу.

Наступного разу Центр вакцинації населення буде працювати 27 липня з 900 по 1200 на базі Центру культури, дозвілля і творчості Куликівської селищної ради (смт Куликівка, вул. Миру 112). Не зволікайте, приходьте та вакцинуйтесь!!! Адже єдиний спосіб побороти хворобу - це сформований колективний імунітет, котрий досягається масовою вакцинацію!