У Куликівці активно працює Центр вакцинації населення

  • 1401

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

27 липня з 900 по 1200 на базі Центру культури, дозвілля і творчості Куликівської селищної ради працював Центр вакцинації населення де кожен охочий міг отримати першу дозу щеплення вакциною «Pfizer-BioNTech (Comirnaty/BNT162b2)». Цього разу кімнату щеплення розташували на другому поверсі. Вакцинація розпочалась дещо із запізненням через складнощі у транспортуванні та особливості вакцини. Але попри деяке напруження у черзі всі отримали першу дозу вакцини. Величезне прохання до всіх бажаючих щепитися, по можливості, не тиснутись у черзі. Вакцинують протягом трьох годин та вакцини вистачить усім. Чергу на щеплення можна почекати у прохолодному парку на лаві або деінде, чи спланувати поїздку на інший час. Дякуємо за розуміння!

Кожного в кімнаті вакцинації зустрічала медична сестра. Медичні працівники переглядали паспорт, щоб встановити особу, розпитували про самопочуття та пропонували підписати згоду на щеплення. Тим хто забув окуляри, допомагали зачитати згоду та заповнити необхідні пункти. Якщо все нормально, відвідувач підходив до місця вакцинації. Кожному бажаючому демонстрували ампулу з вакциною Файзер-Біонтек (Pfizer-BioNTech), якою роблять щеплення. Вона зберігається у спеціальному термоконтейнері при відповідному температурному режимі. Потім вакциновані особи переходили до коридору, де після вакцинації рекомендують кожному почекати пів години, щоб уникнути непередбачуваної реакції організму на щеплення. Провакцинованих осіб заносили до електронного реєстру. Через певний час їм буде повідомлено про час та дату коли необхідно буде вколоти другу дозу вакцини (ревакцинуватись). Орієнтовний термін ревакцинації через 3-4 тижні (від 21 до 28 днів).

За даними КНП "Куликівський ЦПМСД" сьогодні в Центрі вакцинації населення було провакциновано першою дозою 144 особи. Охочих отримати щепленя було значно більше ніж минулої п’ятниці. Люди приїздили не тільки з Куликівки а й з навколишніх сіл. Багато людей завітали аби подивитися та розпитати і виявляли бажання щепитися наступного разу.

Також 2 сертифіковані бригади медиків працювали і на виїздах. Одна з бригад вакцинувала другою дозою AstraZeneca 20 осіб в селі Салтикова Дівиця а інша працювала у місті Чернігів де вакцинували 120 осіб вакциною Moderna (mRNA-1273). Загалом за весь час бригадами КНП "Куликівським ЦПМСД" вакциновано 3584 особи ( з них 1093 жителі Куликівської громади).

Центр вакцинації населення буде працювати щодня від 27 по 30 липня з 900 по 1200 на базі Центру культури, дозвілля і творчості Куликівської селищної ради (смт Куликівка, вул. Миру 112). Не зволікайте, приходьте та вакцинуйтесь!!! Адже єдиний спосіб побороти хворобу - це сформований колективний імунітет, котрий досягається масовою вакцинацію!