До уваги жителів громади пропонуємо макет логотипу Куликівської громади

  • 1730

 

Що для нас є Куликівська громада? То наша рідна земля! Дім, де народився, вулиця, на якій виріс, перше кохання, вірні друзі. Тут зростають наші діти, тут поховані наші діди і прадіди. Що згадуєш, коли почуєш десь на чужині словосполучення Куликівська громада? Незабутнє літо на берегах красуні Десни, щедру осінь, повний кошик грибів і спів птахів у рідних лісах, тихий світанок з вудкою і легкий туман над озером, золоті поля і синє небо, які наче прапор держави супроводжують зір з вікна авто. А якби поглянути з висоти пташиного польоту як виблискують золотом на сонці куполи церков, потопаючі в зелені садів. Красива наша земля, красиві і працьовиті люди живуть  тут. Ми любимо свою громаду і хочемо поділитися часточкою цієї любові з усіма, хто приїздить до нас. Але як передати цю красу, як привабити до нас гостей і інвесторів. Як розповісти світу, що то є Куликівська громада? Це має бути щось, що залишається в пам’яті, що викликає асоціації, те що виокремлює нас з поміж інших. У сучасному світі для такої ідентифікації і популяризації (промоції) своєї території або своєї продукції використовують такі поняття як логотип, бренд. Це невеликий значок (символ), який символізує особливість території. Логотип дасть можливість популяризувати нашу громаду, приваблювати туристів та інвесторів, представляти себе на економічних форумах, мистецьких заходах, спортивних змаганнях. Тож вашій увазі, шановні жителі громади, ми хочемо презентувати макет логотипу Куликівської громади, розроблений спеціалістами відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, транспорту і зв’язку селищної ради. Сподіваємось, творча робота наших фахівців знайде вашу підтримку і до 30-ї річниці незалежності України  Куликівська громада матиме свій логотип.

Опис логотипу:

Коло символізує об’єднану громаду. Нижня частина  кола - зелена смужка, символізує зелені лани, ліси і луки Куликівщини. Зелена смуга плавно трансформується в блакитну, яка обрамляє верхню частину кола і символізує чисте і блакитне небо над Куликівською громадою, як символ миру і злагоди. В лівому верхньому секторі кола розташоване графічне зображення кулика, який вже став брендом Куликівщини.

В центрі кола – зображені куполи православних храмів, які розташовані в кожному селі громади. Храми – це символ віри і єдності, це історичні та культурні пам’ятки.

Духовне життя громади базується на матеріальному фундаменті, яке символізують дві смужки синього і жовтого кольорів в унісон з кольорами Державного Прапора України. Синьо-жовта смуга увінчана жовтим колоссям, бо саме золота зернова нива і є запорукою добробуту і розвитку усіх сфер життя громади.

В основі кола – плетиво різнокольорових смуг. В правому нижньому секторі розташовані три смуги. Жовта – це золоті зернові поля Куликівщини, Синя – то є красуня Десна з притоками, як головна водна артерія Куликівської громади. Темно зелена – густі листяні ліси, як зелені легені і важлива частина екосистеми громади.

Дві смуги вплітаються в палітру з лівого нижнього сектору кола. Блакитна символізує озера, ставки та інші водойми на території громади. Світло-зелена – соковиті придеснянські луки з оксамитовою травою.

Доповнює символічне коло об’єднаної громади надпис «Куликівська громада».  Даний логотип, після затвердження,  стане графічним брендом громади, який можна буде використовувати для розміщення на сувенірній продукції, зовнішніх носіях, фото і відеоматеріалах, як елементах промоції Куликівської громади.