Вакцинуйся сам і приведи своїх рідних та друзів!

  • 964

Шановні жителі громади!

В Україні вже зареєстровано понад  300 випадків зараження індійським штамом "Дельта", котрий  є заразнішим за інші варіанти вірусу SARS-CoV-2. Цей штам уже поширився  у понад 100 країн і  поступово став  домінантним у світі. На Чернігівщині у 25 людей підтвердили захворювання штамом коронавірусу «Дельта». Всіх їх у стані середнього ступеня важкості шпиталізували.

Ліків від COVID-19 немає. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності. Єдиний спосіб захиститися від цього – вакцинація !!! Щеплення   значно знижує ризики тяжкого перебігу хвороби та смерті. Чи захищають від штаму «Дельта» наявні вакцини? За попередніми даними Департаменту охорони здоров’я Великої Британії вакцини на 60-80% захищають від хвороби та на 95% від ускладнень, через які можлива госпіталізація.

Усі вакцини, що використовуються на Чернігівщині та в Куликівці - Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Coronavac – це якісні медпрепарати, що довели свою ефективність у державах, які вже накрила «Дельта». Зі свого боку, місцева влада робить все, в рамках своїх повноважень, щоб зробити процес вакцинації в громаді максимально доступним та зручним для громадян.

В Україні відкрито вакцинацію для усіх категорій громадян! Кожен можете записатися на вакцинацію від COVID-19 до зручного для вас пункту щеплення чи центру масової вакцинації або отримати щеплення в порядку живої черги.

Усі вакцини, що використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

Нині на території громади працюють пункт щеплення на базі Виблівської СЛА ЗПСМ, на базі Центру культури, дозвілля і творчості Куликівської селищної ради та у Куликівській лікарській амбулаторії, які працюють щоденно.

Вакцинація проводиться  усіма зареєстрованими в Україні вакцинами.           

Організовані колективи  можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи, або проживання звернувшись в пункт  щеплення. Для цього створена окрема мобільна бригада. Наразі їх 2. Одна щепить у пункті щеплення на базі Центру культури, дозвілля і творчості Куликівської селищної ради а інша по селах громади.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби! Імунопрофілактика залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань та смертей, а також боротьби з пандемією.

На сьогодні у громаді вакциновано лише 12,6 % населення.

Наближається осінньо-зимовий період. За прогнозами фахівців нас очікує нова хвиля загострення захворюваності. Але новий штам Дельта набагато агресивніший і спричиняє  важчий перебіг хвороби. Тому не нехтуйте своєю безпекою і безпекою рідних і односельців! Зверніться у найближчий пункт(центр) вакцинації і вакцинуйтесь!

Людина, яка отримує щеплення, посилює свій та суспільний захист.

Тільки так ми знову зможемо повернутись до звичного життя.

 

З повагою

Куликівська селищна рада