Затвердили логотип Куликівської селищної територіальної громади

  • 1532

18 серпня відбулося відбулося чергове засідання виконавчого комітету  Куликівської селищної ради.

Вела засідання селищний голова Юлія Постернак. 

На порядок денний було винесено 16 питань:

Начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи представила на розгляд виконавчого комітету проєкт рішення про звіт про виконання бюджету селищної ТГ за І півріччя 2021 року: виконання доходної частини бюджету за півроку становить 109,5 % до прогнозних показників.  Отримано доходів за І півріччя цього року  64303528,23 грн,  проведено видатків -  64132809,93 грн. Основні джерела доходів – податок з доходів фізичних осіб, земельний податок.  Найбільші платники ПДФО – Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради, СФГ «Колос», ПрАТ «Куликівське молоко», земельного податку – СФГ «Колос», ТОВ «Гетьманське», СТОВ «Дружба Нова».

Посадовиця також представила на обговорення проєкт рішення про схвалення прогнозу бюджету Куликівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки. Можливими ризиками невиконання прогнозних показників на  2022-2024 роки можуть бути: вплив несприятливих зовнішніх політичних, економічних та інших факторів на економіку України, і, як наслідок, на фінансово-економічну ситуацію громади, серед яких -  можливе поширення коронавірусної хвороби COVID-19, зростання тарифів на оплату комунальних послуг та енергоносіїв у порівнянні з показниками, врахованими у Прогнозі, зміни до діючих норм Бюджетного та Податкового Кодексів, тощо. Попри всі зовнішні і внутрішні ризики, за прогнозами фахівців-фінансистів бюджет громади найближчих трьох років має бути збалансованим, тобто видатки не будуть перевищувати доходи. Це є хорошим сигналом для стабільного і поступального розвитку громади. На 2022-2024 роки дохідна частина бюджету селищної ТГ планується в наступних обсягах: 2022 рік  - 137479100  грн;  2023 рік  - 146384200 грн; 2024 рік - 155585600 грн.

 

На засіданні виконкому затвердили списки дітей з сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, які харчуватимуться у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах громади коштом селищного бюджету.

Розглянули та ухвалили рішення з інших нагальних питань, зокрема щодо затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав, щодо зміни(присвоєння) поштової адреси, зняття з погосподарського обліку (за заявами громадян).

У зв’язку з тим, що чинні тарифи на водопостачання і водовідведення в селищі є нижчими ніж фактична собівартість наданих послуг, щоб запобігти збитковій роботі КП «Куликівське ВУЖКГ» та знизити фінансове навантаження на громадян, селищний бюджет щокварталу відшкодовує різницю вартості тарифу підприємству. Тож рішенням виконкому затвердили розрахунок різниці в тарифах. Сума відшкодування за ІІ квартал цього року становить 248954,46 грн.

З метою формування і поширення позитивного іміджу Куликівської селищної територіальної громади, підвищення її культурного, туристичного, економічного та соціального потенціалу, з урахуванням результатів інтернет-голосування рішенням виконавчого комітету селищної ради затвердили логотип Куликівської селищної територіальної громади, а також Положення про його правовий статус та порядок використання.

Рішення виконкому будуть оприлюднені у 5-денний термін, відповідно до чинного законодавства, на  цьому ж сайті  за посиланням:  Документи засідань виконавчого комітету.