Голова Чернігівської ОДА ознайомився як організована робота з вакцинації населення в Куликівській громаді

  • 1026

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

19 серпня голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус з робочим візитом відвідав Куликівську громаду. Разом із селищним головою Юлією Постернак, першим заступником голови Чернігівської райдержадміністрації Ларисою Юрченко очільник області оглянув Центр вакцинації, який працює на базі Куликівського Центру культури, дозвілля і творчості. Посадовці зустрілися  з головним лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги Лідією Дмитришиною  та мобільною бригадою медиків, яка сьогодні працювала в Центрі вакцинації. Під час зустрічі говорили про організацію роботи з вакцинації населення у громаді. Головний лікар поінформувала, що Центр вакцинації почав працювати з 22 липня цього року, за цей час тут вакциновано 778 осіб. Всього з початку кампанії  куликівські медики здійснили  5664 щеплення, в тому числі і в інших громадах Чернігівщини. У громаді працюють також два пункти щеплення, мобільні бригади виїжджають в села громади щепити бажаючих. Щеплять усіма зареєстрованими в Україні вакцинами. Бригади медиків сертифіковані. Інформаційно-роз’яснювальна робота ведеться постійно. Разом з тим загальний відсоток вакцинованих у громаді ще доволі низький- близько 18 %. Спрацьовує людський фактор. І до того ж одна мобільна бригада була задіяна до щеплень в інших громадах. Тепер обидві працюють на місці. Керівництво громади і старости сприяють організації проведення вакцинації. Робота триватиме і далі.

В’ячеслав Чаус наголосив, що взагалі чисельність вакцинованих на Чернігівщині поки низька і області необхідно мобілізуватися в цьому питанні. Це наразі є одним з пріоритетних напрямів роботи для ОДА. Тому він особисто і його заступники відвідують громади Чернігівщини і вивчають ситуацію щодо організації  роботи  з вакцинації населення безпосередньо на місцях. Голова ОДА зауважив, що область не омине карантинної зони восени. Єдиний шлях пройти період загострення хвороби і поширення нового штаму Дельта з мінімальними наслідками – це масова вакцинація. Посадовець зокрема цікавився яка статистика вакцинованих серед освітян. Наразі в громаді вона ще низька – близько 30% вакцинованих, - повідомила Юлія Постернак. Голова ОДА доручив активізувати роботу і зауважив, що треба усвідомити і освітянам, і батькам також, що  для того щоб навчальний процес проходив у режимі офлайн,  а не дистанційно, треба забезпечити високий відсоток вакцинації серед освітян.

Після  огляду Центру вакцинації в Куликівці В’ячеслав Чаус з іншими посадовцями відвідали Салтиково-Дівицьку лікарську амбулаторію. Тут гості ознайомилися з роботою закладу, зокрема  з організацією проведення вакцинації.

На завершення візиту голова ОДА закликав громаду до співпраці з обласною адміністрацією з усіх питань і напрямків, зокрема щодо  створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва, залучення інвестицій і зміцнення економічного потенціалу Чернігівщини. В’ячеслав Чаус також попросив керівництво громади продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням про необхідність вакцинації і не збавляти темпів її проведення.