Триває підготовка до осіннього призову

  • 924

2 вересня селищний голова  Юлія Постернак провела нараду щодо підготовки до осіннього призову із заступниками, керівниками структурних підрозділів селищної ради за участі начальника третього відділу Чернігівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віктора Євсеєва, заступника головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Ореста Чулія та генерального директора Куликівської лікарні планового лікування Оксани Хорошок.

Віктор Євсеєв повідомив, що відповідно до Указу Президента №71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році» з 1 жовтня 2021 року розпочинається осінній призов громадян України на строкову військову службу. Він триватиме  з 1 жовтня по 31 грудня. Громаді доведено план  - 13 чоловік.  Наразі триває підготовча робота – вручення повісток, об’їзди сіл. З наступного тижня розпочнуться медичні огляди юнаків, які підлягають призову. До списку тих, хто підлягає призову на строкову військову службу внесені 220 юнаків. На жаль, перші об’їзди показали, що рівень свідомості юнаків  та їх батьків занизький. Не всі усвідомлюють відповідальність за ухиляння від військового обов’язку. Частина юнаків зареєстровані на території громади, а по факту живуть і працюють в інших містах України або виїхали на заробітки за кордон. Це дещо ускладнює виконання плану. Але працівники РТЦКСП  тісно співпрацюватимуть із селищною радою і старостами щоб виконати завдання призову.

Керівники медичних закладів повідомили, що проблем із проходженням медичних оглядів призовників не буде. Система давно відпрацьована.

Юлія Постернак, підсумовуючи обговорення, наголосила, що особисто вона і відповідні фахівці селищної ради будуть щотижня моніторити ситуацію з призовом. Старостам будуть доведені завдання сприяти працівникам РТЦКСП щодо вручення повісток  та інших питань. Селищна рада також сприятиме транспортом для проведення об’їздів по селах, чіткій організації проведення медичних оглядів та в інших питаннях, що стосуються призовної кампанії.