Святкування 30-річчя незалежності України в Куликівській громаді

  • 529

Фото без опису

24 серпня в Куликівці відбулося велике свято з нагоди 30-річчя незалежності України.

Офіційна частина свята під назвою: «Незалежна, соборна, єдина – розквітає в віках Україна» цього року була організована без традиційного проходження святкових колон. 

У вітальному зверненні до учасників свята Куликівський селищний голова Юлія Постернак  згадала основні події 30 років незалежності, які стали знаковими для Куликівщини, відомих земляків і щиро подякувала всім, хто працював і працює задля розбудови Куликівської громади. З нагоди ювілею незалежності за сумлінну працю  на благо громади Почесними грамотами Куликівської селищної ради були нагороджені жителі сіл громади: Безпалий  Іван Миколайович з Дрімайлівки, Іваненко Віктор Вікторович, Пустовіт Ольга Петрівна, Чава Микола Парфирович з Куликівки. Подяками відзначені: Велігорська Людмила Іванівна (с.Дроздівка), Гарбуз Ірина Володимирівна, Дмитришина Лідія Дмитрівна, Корнійчик Леонід Миколайович (смт Куликівка), Давиденко Галина Петрівна (с.Жуківка), Карпенко Ростислав Миколайович (с.Вершинова Муравійка), Лазар Людмила Григорівна (с. Орлівка), Матеік Олександр Григорович(с. Вересоч), Мессе Василь Володимирович ( с. Бакланова Муравійка), Наливайко Зоя Костянтинівна (с. Грабівка), Парандич Любов Олександрівна (с. Орлівка), Пищолко Ніна Михайлівна (с. Салтикова Дівиця), Плиско Юрій Михайлович (с. Виблі), Повжик Юрій Васильович (с. Горбове), Потапенко Володимир Васильович (с. Горбове), Чумаченко Анатолій Андрійович (с. Кладьківка).

До вітальних слів долучилися почесні гості свята: народний депутат України Анатолій Гунько, депутати Чернігівської обласної ради Віктор Труш та Арсен Дідур, керуюча директорка Асоціації місцевої влади повіту Пилва Естонії пані Еве Неємсалу. Гості бажали процвітання незалежній Україні і Куликівській громаді.

Схилили голови у хвилині мовчання, вшановуючи пам’ять загиблих борців за незалежність України і згадали своїх героїв Сергія Парубця та Ігоря Сніжка.

Завершилася офіційна частина патріотичною хореографічною композицією у спільному виконанні дорослих і дітей. Керівники громади та почесні гості поклали квіти до обеліска Слави та пам’ятних знаків на меморіальній алеї Куликівки.

А далі усіх захопив вир святкового дійства. Площа і сквер селища перетворилися на один живий різнобарвний вулик. Доки на головній сцені своїми талантами вражали глядачів  аматори сцени з усіх старостинських округів громади, у містечку майстрів всі бажаючі могли помилуватися рукотворними шедеврами місцевих майстрів та гостей свята і придбати деякі вироби. Різноманіття вражало: вишивка, живопис, гончарні вироби, лозоплетіння, чеканка, вироби з дерева, милі м’які ляльки, прикраси. Тут же працювала виставка Куликівського народного історико-краєзнавчого музею, яка цього року поповнилася цікавим банером: «30 років – 30 кроків». На ньому були відображені знакові для Куликівщини події усіх 30  років незалежності. Директорка музею Любов Безпала організувала цікаву краєзнавчу вікторину з призами про історію Куликівщини. Вихованці ракетомодельного гуртка Горбівського ЗЗСО І-ІІІ ст. презентували на святі своє моделі та запустили в небо дві ракети.

Освітянська спільнота представила на святі дивовижну композицію з різнокольорових паперових журавликів, які символізували випускників шкіл за всі роки незалежності. Їх була вражаюча кількість – справжня казкова феєрія. Як завжди з гумором і креативом представили свою серйозну галузь працівники Куликівської лікарні планового лікування. Звичайно не обійшлося свято і без відомих промислових брендів Куликівщини. Свої експозиції представили у парку СФГ «Колос», ПрАТ «Куликівське молоко», ПП «Гарпун». Всі учасники свята були відзначені Дипломами від організаторів.

На площі з самого ранку і до вечора працювали батути та гірки для найменших учасників свята. Для них же була організована розважальна програма від Чернігівського театру ляльок. Спортивні розваги та ігри для любителів фізичної активності, шаховий турнір для прихильників інтелектуального виду спорту. Куликівець Микола Шуба влаштовував для бажаючих кінну прогулянку у бричці центром селища. Тим часом у парку вже розпочався гастрономічний фестиваль. Кожен старостат презентував вишукані і смачні страви з картоплі і припрошував гостей на дегустацію.

Відпочинкова зона з димком від шашлика також зібрала чимало бажаючих. Особливо людно було біля великого вертела із смаженим поросям, яке подарував до святкового столу народний депутат України Анатолій Гунько.

Денна програма святкування продовжилася товариським матчем з футболу між командами Куликівки і Олишівки, яка завершилася з рахунком 0:4 на користь гостей.

З нетерпінням всі чекали вечірньої програми і заздалегідь анонсованого виступу мегапопулярного гурту «Лісапетний батальйон». Попри дощ вечірня святкова площа була переповнена. Для жителів сіл селищна рада організувала підвіз. Розпочали вечірню розважальну програму місцеві аматори. Творчу естафету підхопив зразковий танцювальний колектив «Територія твого танцю» з Козельця, який подарував глядачам незабутнє шоу. Всі забули про незручності під парасолями, коли на сцену увірвався вихор позитиву і шаленого драйву  - довгоочікуваний «Лісапетний батальйон». Його харизматична лідерка Наталя Фаліон  з першої ж  хвилини закохала в себе публіку  своїм унікальним тембром, живим народним гумором і шаленою енергетикою. Важко було встояти на місці. Глядачі танцювали і підспівували відомим хітам. Виступ «Лісапетного батальону» на святі відбувся за сприяння народного депутата України Анатолія Гунька.

Завершили святковий вечір дискотекою наживо від заслуженого артиста естрадного мистецтва України Андрія Кравченка та місцевого соліста  Анатолія Хлистуна та феєричним паперовим шоу.