Патріотичний забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України"

  • 246

 

 

28 серпня Куликівська громада долучилася до всеукраїнської акції "Шаную воїнів, біжу за героїв України". На стадіоні Куликівки відбувся забіг у пам’ять про загиблих в зоні АТО земляків - героїв: Сергія Парубця з Дрімайлівки, Ігоря Сніжка з Куликівки, а також померлих вже після повернення зі сходу Юрія Лаби та Володимира Димитришина з Куликівки, Анатолія Дуди з Горбового, Олександра Лазаря та Олександра Точоного з Дроздівки, Леоніда Сіденка з Вершинової Муравійки, Миколи Парникова з Бакланової Муравійки, Юрія Гапона та Геннадія Левченка з Ковчина.

Цьогорічний забіг був наймасовішим за три роки, відколи у 2019 році Куликівщина приєданалася до всеукраїнського забігу пам’яті. Було зареєстровано 54 учасники. Серед учасників забігу - працівники селищної ради, Управління ОКТСМС, ДЮСШ, Куликівського ясла-садка "Ромашка", публічної бібліотеки, Центру соціальних служб, територіального центру комплектування і соціальної підтримки, педагоги, активісти селища. Разом з дорослими у забігу взяли участь і діти.

Ведуча  офіційної частини - директорка куликівської публічної бібліотеки  Інна Янголь нагадала історію виникнення акції та біографії загиблих земляків Сергія Парубця та Ігоря Сніжка. Під час заходу на стадіоні були експоновані тематичнні стенди про них із світлинами та публікаціями у ЗМІ. Всі учасники забігу прикріпили до одягу етикетки з іменами загиблих і померлих земляків- воїнів АТО, за яких вони долали дистанцію пам’яті. Перед забігом учасники акції вшанували пам’ять земляків та всіх загиблих захисників хвилиною мовчання.

Бігли на різні дистанції: одне, два три кола, кожне по 400 м. Найбільшу дистанцію у три кола здолала Лариса Близнюк - бухгалтер Центру соціальних служб. Але участь кожного від старших до найменших була безцінною даниною пам’яті воїнам та підтримкою їх родинам.

По завершенні забігу керуючий справами(секретар) виконкому Куликівської селищної ради і також учасниця забігу Марина Момот привітала всіх учасників патріотичної акції та вручила пам’ятні Подяки від організаторів.