Серпнева педагогічна конференція

  • 322

Фото без опису

28 серпня в Куликівському центрі культури, дозвілля та творчості  відбулася щорічна серпнева конференція освітян Куликівської громади «Проблеми та перспективи реалізації доступності та якості системи освіти у громаді у 2021-2022 навчальному році».  

З вітальним словом до учасників серпневої педагогічної конференції звернулась Куликівський селищний голова Юлія Постернак, висловивши педагогам подяку і шану за терпіння, мудрість та щоденну сумлінну працю, зупинилась на питаннях проведеної оптимізації освітньої мережі у громаді з метою підвищення якості освіти та надання більших освітніх перспектив для громади, завдяки ефективному витрачанню бюджетних коштів. Очільник громади вручила відзнаки Управління освіти  інауки ОДА кращим працівникам галузі. За вагомий внесок у розвиток та підтримку освітньої галузі Чернігівщини Поякою Управління освіти і науки Чернігівської ОДА був нагороджений директор СФГ "Колос" Віктор Зеленський.

З питань пріоритетних напрямків розвитку освіти Куликівщини виступила начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Світлана Масльонка, яка підвела підсумки роботи 2020-2021 навчального року, визначила пріоритетні напрямки роботи щодо виконання державної програми розвитку освіти, реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Також керівник Управління зупинилась на питаннях покращення матеріально-технічної бази закладів освіти у 2020-2021 навчальному році та проаналізувала розрахункові видатки на утримання закладів освіти. Урочисто на сцені Світлана Масльонкавручила відзнаки Управління  за сумлінну працю і досягнення  на освітянській ниві.

Оксана Орсагош, заступник начальника Управління-начальник відділу освіти ознайомила присутніх з проблемами та здобутками освітянської галузі за 30 років незалежності України, проаналізувала кадровий потенціал, демографічні показники. Особливу увагу звернула на результати ЗНО та рейтингову таблицю закладів освіти Чернігівщини, відзначила успіхи і досягнення освітян та їх вихованців на всеукраїнських та обласних конкурсах.

У роботі конференції взяла участь учитель початкових класів Орлівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Йовенко Олена, яка поділилася досвідом роботи в школі в класі-комплекті та повноцінному класі.

З питання щодо забезпечення здобуття якісної освіти дітьми в опорному закладі виступили батьки учнів Горбівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та КОЗ «Куликівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Щербацька Юлія та Матеїк Валентина.

Максим Момот, лікар сімейної медицини Куликівського центру первинної медико-санітарної допомоги, ознайомив присутніх з наслідками захворювання, спричиненими коронавірусом, та надав роз’яснення щодо необхідності проведення вакцинації.

Про розвиток професійно-технічної освіти в громаді розповів Василь Лисаченко, в.о.директора Куликівського професійного аграрного ліцею.

Валентина Клименко, голова первинної профспілкової організації Куликівської територіальної громади профспілки працівників освіти і науки України говорила про збереження трудових прав та гарантій працівникам освіти.