Куликівська громада отримала новий шкільний автобус

  • 374

Фото без опису

 

Оптимізація освітніх закладів стала цього року чи не найбільш резонансною  і соціально гострою темою для Куликівської громади. Болісний і важкий, але необхідний крок, зважаючи на демографічну ситуацію і фінансову спроможність громади. Багато викликів постає перед селищною радою. Одним з головних є комфортний підвіз дітей. Як і обіцяли селищний голова Юлія Постернак та інші посадовці на зустрічах з батьками ліквідованих закладів, селищна рада отримала ще один шкільний автобус. Напередодні навчального року, 30 серпня, на площу Куликівки заїхав  новий шкільний автобус ЗАЗ на 30 посадкових місць. Це стало можливим завдяки тісній співпраці Куликівської селищної ради з обласною державною адміністрацією та Управлінням освіти і науки облдержадміністрації.

Нову транспортну одиницю для освітянської галузі громади придбано за кошти державного бюджету на виконання постанови  КМУ від 16.12.2020 № 1570 р «Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та перерозподіл деяких видатків Державного бюджету, передбачених  Міністерству освіти  і науки України у 2020 році». Його повна  вартість -  1 600 000 грн. Співфінансування із селищного бюджету склало 688.6 тис. грн.

Відтепер в освітянському автопарку громади 7 шкільних автобусів.

1 вересня біля приміщення початкової школи Куликівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів селищний голова Юлія Постернак та начальник Управління ОКТСМС Світлана Масльонка урочисто передали закладу новий шкільний автобус. Голова громади побажала дітям і вчителям здійснити на цьому автобусі багато цікавих екскурсій в позаурочний час і повідомила, що його оснастять телевізором і вайфаєм.

 Разом з першачками очільник громади перерізала символічну стрічку. Маленькі пасажири із захопленням здійснили перший тестовий проїзд в новому автобусі - коло площею селища.