Шановні жителі смт Куликівка та с. Пенязівка!

  • 1022

Переконливо просимо усіх свідомих, відповідальних і небайдужих  куликівців і пенязівців активізуватися  та сплатити кошти самооподаткування.

Що таке самооподаткування? Самооподаткування – форма залучення на добровільній основі за рішенням зборів громадян за місцем проживання коштів населення відповідної території для фінансування разових цільових заходів соціально-побутового характеру (ст. 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»). Рішення  загальних  зборів (сходу) громадян про проведення самооподаткування є обов'язковим для всіх громадян, які проживають у  населеному  пункті  (його  частині)  чи  в  декількох населених пунктах  на  території,  де відбулися загальні збори (сход) громадян.

Рішенням загальних зборів жителів смт Куликівка та с. Пенязівка від 11.03.2020 року  затверджено суму самооподаткування  по згаданих населених пунктах у розмірі 100 грн на рік з одного домогосподартва.  Сплатити самооподаткування можна готівкою до каси відділу бухгалтерського обліку та звітності Куликівської селищної ради (смт Куликівка, вул. Миру, 67, 2 поверх), головний бухгалтер - Замула Ксенія Олександрівна. Фахівці відділу обов’язково видадуть вам квитанцію про сплату самооподаткування. Можливе також перерахування коштів у банківських відділеннях або онлайн через Приват-24, Ощад-24. Номер розрахункового рахунку: UA578999980314141931000025671.

Кошти самооподаткування акумулюються на окремому рахунку і використовуються виключно на організацію проведення заходів з благоустрою населених пунктів.

Жителі сіл громади виявляють більшу активність. За минулий рік села зібрали коштів самооподаткування від кількох тисяч до кількадесят тисяч гривень, в залежності від кількості домогосподарств в населеному пункті. Кошти були використані для придбання фарби, вапна, інших витратних матеріалів,  бетонних парканів, паркових лав, гойдалок тощо. Також зібрані кошти використовувалися на оплату робіт з впорядкування кладовищ, випилювання аварійних дерев, вирубку порослі та інші роботи з благоустрою.

Тож закликаємо куликівців та пенязівців виявити колективну солідарність і сплатити кошти самооподаткування. До настання холодів ще заплановані роботи з благоустрою старого кладовища в Куликівці.

Будьте активними і небайдужими - сплатіть самооподаткування!

Лише 100 грн з домогосподарства!

З повагою

Куликівська селищна рада