Відзначення 78-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Куликівщини та Чернігівщини

  • 890

Фото без опису

Куликівщина звільнилася від ворога 18 вересня а вже 21 вересня 1943 року і вся Чернігівщина перестала здригатися від сирен та вибухів Другої світової війни. 

78-ту річницю визволення Чернігівщини від нацистських окупантів Куликівщина відзначила урочистими заходами  та покладанням квітів до обелісків пам'яті та могили загиблих героїв-визволителів.

Біля обеліску Слави відбувся мітинг-реквієм. Вшанувати  воїнів-визволителів цього дня прийшли  до обеліску керівники   району і громади, працівників районних  установ і організацій, учасники АТО, ветерани праці, учнівська молодь, представники  громадських організацій, ЗМІ, жителі і гості селища.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих воїнів Другої світової війни та нинішніх захисників України у зоні проведення АТО та поклали квіти до обеліску, пам’ятних знаків та могил загиблих воїнів-визволителів Куликівщини.

До присутніх з вітальними словами звернулась Куликівський селищний голова Юлія Постернак. Своїми словами нагадала присутнім про те, наскільки дорогу ціну сплатили наші діди і прадіди за визволення рідної землі. Промовила слова і про такий бажаний для всіх українців мир і про якнайшвидше завершення військової агресії на сході. Теплі слова вдячності прозвучали і на адресу сьогоднішніх захисників України - учасників АТО, які показали, що є достойними продовжувачами воєнної звитяги своїх предків.

Учні Куликівської школи  нагадали події 78-річної давнини про подвиг дідів і прадідів у Другій світовій війні. Вдало доповнили щирі дитячі слова  про війну, про вдячність воїнам-визволителям патріотичні пісні у виконанні солістів ансамблю "Вербена". 

Урочистості біля обеліску Слави продовжилися покладанням квітів до братської могили на селищному кладовищі.