Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

  • 945

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

24.09 у приміщенні Куликівської селищної ради відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника селищного голови Віктора Богдана.

Завідувач сектору з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Олег Клочок доповів, що на території України з 23.09. 2021 року встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Загалом для «жовтої» карантинної зони діють такі обмеження:

- Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

- Не більше 4 осіб за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами - щонайменше 1,5 метри;

- Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;

- Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, “жовтих” або “зелених” COVID-сертифікатів.

Головний лікар КНП «Куликівський центр первинної медико - санітарної допомоги» Лідія Димитришина повідомила, що станом на 24.09.2021 року у громаді вакциновано 3980 осіб, що становить 32,3% від дорослого населення. Дозами вакцини лікарня забезпечена в повному обсязі. Центр вакцинації населення працює відповідно до графіку.

У громаді станом на сьогодні на короновірус захворіло 5 осіб: 4 особи знаходяться на амбулаторному лікуванні і 1 особа – на стаціонарному. Серед хворих немає вакцинованих, тому лікар закликала всіх бути свідомими та вакцинуватися. Адже єдиний спосіб побороти пандемію є масова вакцинація та набуття колективного імунітету.

Заступник начальника Управління ОКТСМС Оксана Орсагош доповіла, що у всіх навчальних закладах середньої освіти громади вакциновано більше 80% педагогічних працівників.

За результатом засідання комісією вирішено посилити контроль за дотриманням карантинних вимог  на території громади та посилити проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення про важливість вакцинації.