Встановили нові тарифи на послугу з постачання теплової енергії

  • 1088

20 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету  Куликівської селищної ради.

Вела засідання селищний голова Юлія Постернак. 

На порядок денний було винесено 17 питань:

  1. Про звіт начальника комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ» Куликівської селищної ради за 9 місяців 2021 року.
  2. Про звіт про виконання бюджету Куликівської селищної територіальної громади за 9 місяців 2021 року.
  3. Про внесення змін до бюджету.
  4. Про затвердження фінансового плану КНП «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської селищної ради на 2022 рік.
  5. Про погодження кандидатури для призначення на посаду  директора Трудового архіву Куликівської селищної ради.
  6. Про створення дільниці оповіщення і організацію оповіщення резервістів, військовозобов’язаних та постачальників техніки національної економіки під час мобілізації, в особливий період.
  7. Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини у новій редакції та оновленого складу комісії з питань захисту прав дитини.
  8. Про надання статусу дитини-сироти.
  9. Про встановлення опіки над майном дитини, позбавленої батьківського піклування.
  10. Про надання дозволу на видалення дерев.
  11.  Про затвердження технічних умов з доступу до елемента інфраструктури об’єкта нерухомого майна.
  12.  Про зміну адреси об’єкта нерухомого майна.
  13.  Про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації на поточний середній ремонт дороги.
  14.  Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для споживачів смт Куликівка.
  15. Про встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії для споживачів смт Куликівка.
  16. Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для споживачів с. Салтикова Дівиця.
  17. Про встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії для споживачів с. Салтикова Дівиця.

Начальник КП «Куликівське ВУЖКГ» Микола Зубок у своєму звіті про роботу за 9 місяців 2021 року, зазначив зокрема, що цьогоріч підприємство крім основних послуг з водопостачання і водовідведення значно розширила спектр платних послуг, в тому числі і завдяки придбаній селищною радою комунальній техніці. Користуються попитом послуги з викачування каналізаційних шахт і  вивезення рідких побутових відходів, земляні роботи із задіянням екскаватора, транспортні перевезення. Окрім того, підприємство виготовляє на замовлення автобусні зупинки, паркові лавки, сміттєві контейнери під пет-пляшку. Нещодавно підприємство почало надавати послуги з виготовлення бетонних кілець і кришок. Нині така послуга дуже запитувана. Щодо основних послуг наразі підприємство обслуговує 2129 абонентів з водопостачання, 446 – з водовідведення і 2042 – з вивезення сміття.  Цього року Куликівське ВУЖКГ взяло  у своє обслуговування водозабірні свердловини ще й по селах громади. Наразі це 11 діючих свердловин. Щокварталу проводиться хіміко-бактеріологічний аналіз якості води в КП «Чернігівводоканал». Якість  води відповідає санітарним вимогам.

Однією з головних проблем в роботі підприємства є зношеність мережі водопостачання, що тягне за собою часті пориви водогону в смт Куликівка і суттєві витрати на їх усунення. Потребує гідродинамічного очищення система каналізаційна мережа селища. Такі послуги надають спеціалізовані підприємства, але вони коштують значну суму(100 тс.грн). Є ще над чим працювати і в питанні укладення договорів на вивіз сміття. Тут слід здолати старі ментальні стереотипи. Кожна людина продукує сміття і за його вивезення має платити. В європейських державах це  вже давно нормальна практика.

Проєкт рішення про звіт про виконання бюджету селищної ТГ за 9 місяців 2021 року на розгляд виконавчого комітету представила начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи: виконання доходної частини бюджету за півроку становить 104,9 % до прогнозних показників.  Отримано доходів за І півріччя цього року близько  96,3 млн  грн,  проведено видатків -  близько 93,1 млн грн. Традиційно найбільший відсоток видатків спрямовано на галузь освіти – 60,2 %. Основні джерела доходів – податок з доходів фізичних осіб, земельний податок.  Найбільші платники ПДФО – Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради, СФГ «Колос», ПрАТ «Куликівське молоко», земельного податку – СФГ «Колос», ТОВ «Гетьманське», СТОВ «Дружба Нова».

Рішеннями виконавчого комітету  погодили фінансовий план КП Куликівський ЦПМСД» Куликівської селищної ради на 2022 рік,  створили дільницю оповіщення (на базі Куликівського центру культури, дозвілля і творчості)  резервістів, військовозобов’язаних та постачальників техніки під час мобілізації а особливий період,  затвердили питання щодо захисту прав дітей.

Відповідно до законодавчих змін, якими повноваження із встановлення тарифів на теплопостачання передані від НКРЕКП до місцевих рад, рішеннями виконкому встановлені Акціонерному товариству «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» тарифи на послугу з постачання теплової енергії для споживачів смт Куликівка:

1) для потреб населення – 2796,61 грн/Гкал (з ПДВ);

2) для потреб бюджетних установ – 5983,10 грн/Гкал (з ПДВ);

3) для потреб інших споживачів – 6133,04 грн/Гкал (з ПДВ);

Для споживачів с. Салтикова Дівиця ( Салтиково-Дівицький ЗЗСО І-ІІІ ст.) -6643,92 грн/Гкал (з ПДВ).

Розглянули та ухвалили рішення з інших нагальних питань.

Рішення виконкому будуть оприлюднені у термін, відповідно до чинного законодавства, на  цьому ж сайті  за посиланням:  Документи засідань виконавчого комітету.