З 8 листопада навчальний процес у школах громади відбуватиметься дистанційно

  • 1013

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

4 листопада під головування першого заступника селищного голови Тетяни Сосімович відбулося засідання  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при селищній раді.

На порядок денний засідання було винесено три питання:

  1. Щодо вжиття заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.
  2. Щодо затвердження переліку пунктів обігріву на території  Куликівської селищної територіальної громади.
  3. Щодо затвердження плану заходів з підготовки  підприємств, установ, організацій до дій в екстремальних зимових умовах 2021/2022 року.

Відкриваючи засідання комісії Тетяна Сосімович наголосила, що  із 30 жовтня 2021 року на території Чернігівської області введено «червоний рівень» епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної захворюваності COVID-19.  Встановлені додаткові суворіші карантинні обмеження для даного рівня. Хвороба шириться стрімко і територію громади. Щодня фіксується більше 10 нових випадків. На сьогоднішній день на  території  громади зареєстровано 103 особи, хворі  на COVID-19.

Начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї , молоді та спорту Куликівської селищної ради Світлана Масльонка  доповіла, що на даний час в закладах загальної середньої освіти не всі працівники вакциновані на  100 %.  Наразі відсоток вакцинації по школах складає 94 %. Дані показники вакцинації педагогічних працівників не відповідають вимогам для повноцінної роботи ЗЗСО в  «червоній зоні», як того вимагає Постанова Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої  респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої  коронавірусом   SARS-CoV-2» № 1236 від  09.12.2020 року зі змінами.

Оксана Хорошокгенеральний директор КНП «Куликівська лікарня планового лікування» Куликівської селищної  ради повідомила, що кількість осіб, хворих  на COVID-19 зростає кожного дня, і реальні цифри захворівших перевищують статистичні дані, бо ж ті особи, у яких перебіг хвороби не тяжкий, не завжди звертаються за медичною допомогою. Новий штам вірусу Дельта більш заразний.  Перебіг хвороби тяжчий. Зростає кількість дітей, які хворіють на COVID-19.

Наталія Іртач  - начальник Куликівського відділення Чернігівського міського відділення Державної установи «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»:  захворюваність на  COVID-19 прогресує. Зменшився інкубаційний період розвитку хвороби. Тепер він становить від 3 до 5 днів / раніше 14 днів/. Дійсно зростає число випадків захворювання дітей, підлітків і молоді. На жаль, в області є летальні випадки.  Одна дитина з Куликівки  віком 1 місяць госпіталізована до обласної лікарні із діагнозом COVID-19. Зафіксовано  випадок повторного захворювання на COVID-19. Внаслідок ускладнень від коронавірусу померли 6 осіб.

Заслухали репліки та зауваження інших членів комісії. За результатами обговорення, комісія ухвалила рішення організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти в дистанційному режимі з 08 листопада 2021 року до окремого рішення. Заклади дошкільної освіти, крім закладів дошкільної освіти, які розташовані  в окремих приміщеннях, перебуватимуть на вимушених канікулах.

З другого питання порядку денного доповідав завідувач сектору з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради Олег Клочок: наближається зимовий період і з метою організації безпеки громадян є необхідність затвердити перелік пунктів   обігріву   на   території   Куликівської селищної територіальної громади. Рішенням комісії даний перелік був затверджений. Цим же рішенням керівникам підприємств, установ та організацій доручено забезпечити тимчасове розгортання пунктів обігріву у разі значного зниження температури навколишнього повітря /- 20º/.

Попередній доповідач інформував також і щодо питання затвердження Плану заходів по підготовці  підприємств, установ, організацій до дій в екстремальних зимових умовах 2021/2022 року. Рішенням комісії План затверджено і доведено до виконавців.