З 22 листопада сім шкіл громади повернуться до очного навчання

  • 1524

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

17 листопада під головуванням селищного голови Юлії Постернак відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при селищній раді.

На порядок денний засідання було винесено питання « Щодо вжиття заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Відкриваючи засідання комісії Юлія Постернак повідомила, що на території Чернігівської області продовжує діяти «червоний рівень» епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної захворюваності COVID-19, тому необхідно продовжувати дотримуватися карантинних вимог. Наразі в громаді вакциновано 7915 громадян, що становить 64,2% від всього дорослого населення громади. Куликівська громада займає другу позицію в області(після Козельця) за рівнем вакцинації. Але це не привід розслаблятися. Вакцинація має продовжуватися, зважаючи на важкий перебіг і збільшення летальних випадків нового штаму Дельта. Центр і пункти вакцинації працюють щоденно, крім неділі. Громада забезпечена всіма видами вакцини в достатньому обсязі.

Наталія Іртач - начальник Куликівського відділення Чернігівського міського відділення Державної установи «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» доповіла, що в Куликівській громаді спостерігається тенденція до зменшення кількості офіційно підтверджених випадків захворювань на COVID-19. На сьогоднішній день на території громади зареєстровано 98 осіб хворих на COVID-19 осіб, на вчора було 94,  тоді як минулий тиждень ця цифра трималася в проміжку 110-125 осіб. За прогнозами МОЗу деякі регіони України наступного тижня можуть вже вийти з червоної зони.

Начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї , молоді та спорту Куликівської селищної ради Світлана Масльонка доповіла, що станом на 16 листопада по закладах загальної середньої освіти громади вакциновано 272 особи (96,1 %),  2 дозами  - 252 особи, (89 %). Жовтий сертифікат(1 доза вакцини) мають 20 осіб. До 20.11.2021  з цих 20 осіб 15 вакцинуються другою дозою. Натомість 5 працівників Горбівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів будуть вакциновані другою дозою до 26.11.2021 року. З працівників шкіл (техперсонал) тільки в однієї особи офіційно підтверджено захворювання на  короновірус. За час допоки школи перебували на дистанційному навчанні відсоток вакцинації серед працівників збільшився. Таким чином всі школи, окрім поки що Горбівської, з початку наступного тижня можуть розпочинати навчання в очному режимі.

На засіданні заслухали коментарі та зауваження інших членів комісії.

За результатами обговорення комісія ухвалила рішення:
1.
З 22.11.2021 року розпочати навчальний процес  в очному режимі у закладах загальної середньої освіти за умови дотримання вимог постанови від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

2. Відсторонити  від роботи працівників, які ухиляються або відмовляються від вакцинації (працівники, які проходять курс вакцинації, мають одне щеплення, не відсторонюються)  без збереження заробітної плати до усунення причин Відповідно до наказу МОЗ України від 04.10.2021 № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням».

3. Продовжити освітній процес у дистанційному режимі в Горбівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів, де показники вакцинації педагогічних працівників не відповідають вимогам для повноцінної роботи ЗЗСО в «червоній зоні» (відповідно до  постанови «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої  респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої  коронавірусом SARS-CoV-2» № 1236 від  09.12.2020 року зі змінами)  до проходження повної вакцинації педагогічними працівниками.