Пресконференція селищного голови

  • 382

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

24 листопада  в рамках інформаційної кампанії проєкту "Бібіліотечний коворкінг-центр", який селищна рада реалізує спільно з програмою "U-LEAD з Європою", відбулася пресконференція селищного голови Юлії Постернак для ЗМІ та цільової аудиторії на тему "Бібліотечний коворкінг-центр - сучасний простір для комунікацій".

У пресконференції в режимі онлайн взяли участь керівниця Чернігівського регіонального офісу програми "U-LEAD з Європою" Ірина Кудрик та експерт з комунікацій програми Дмитро Клименко.

Юлія Постернак презентувала загалу проєкт "Бібліотечний коворкінг-центрвідповіла на запитання журналістів Марини Іваненко ("Поліська правда") та Петра Антоненка ("Світ-інфо") щодо деталей реалізації проєкту, щодо того як працюватиме коворкінг-центр після завершення проєкту. Також голова громади відповіла на запитання інших учасників заходу.

Наразі завершується тільки перший етап проєкту. У читальній залі центральної бібліотеки проведені ремонтні роботи. Замінено вікна двері, пофарбовані стіни, підлогу вкрито ковроліном. Приміщення набуває сучасного вигляду і комфортного інтер’єру. За грантові кошти придбано ноутбук і плазму для якісного технічного проведення різноманітніх заходів. Незабаром тут з’являться нові оригінальні меблі і центр розпочне повноцінну роботу. Це буде новий сучасний центр громадської активності для різних цільових аудиторій. В рамках же проєкту, який спрямований на створення спиятливого бізнес-середовища в громаді, на базі центру впродовж грудня-лютого будуть проведені навчання, тренінги, для підприємців-початківців та осіб, які мають намір започаткувати власну справу. Досвідом розвитку підприємницької ініціативи з початківцями поділяться місцеві успішні підприємці на зустрічах, які будуть проводитися в коворкінг-центрі.

Позитивно оцінили ідею створення центру та згуртування навколо нього бізнес-спільноти громади та потенційних підприємців досвідчені і занані в громаді бізнесмени Євген Мартинюк та Ірина Єлісеєва.

Про важливість вже сьогодні орієнтувати молодь на свідомий вибір майбутньої професії, про ефективність зустрічей молоді з людьми, які вже досягли певних результатів і створили власну справу, говорили директор Куликівського ПАЛ Василь Лисаченко та заступник директора з виховної роботи Куликівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Юлія Лапко.

Завдання програми "U-LEAD з Європою" - дати місцевим громадам поштовх до розвитку, покращення якості надання послуг населенню, поштовх до гуртування людей навколо спільних справ і проєктів, зокрема і в подібних центрах громадської активності, де можна комунікувати, продукувати цікаві ідеї, обмінюватися досвідом, - наголосила Ірина Кудрик. - Куликівська громада є активною, молодою і вже має успішний досвід співпраці з міжнародними грантовими програмами. В тому числі і з програмою U-LEAD з Європою, спільно з якою у 2019 році в громаді відкрито сучасний Центр надання адміністративних послуг.

Інна Янголь, директорка Публічної бібліотеки: - бібліотечний коворкінг-центр незабаром запрацює на повну потужність як центр громадської активності для різних вікових і цільових аудиторій. Звісно ж він збереже і функцію читальної зали.