Вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

  • 1466

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

14 грудня щороку Україна відзначає День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Цей день встановлений Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Куликівська громада долучилася до вшанування ліквідаторів. Цьогорічний захід відбувся біля пам’ятного знаку Героям-чорнобильцям в Куликівці. Тут зібралися керівники селищної ради, ліквідатори аварії на ЧАЕС, працівники установ, громадськість селища.

З вітальним словом до присутніх звернулися Куликівський селищний голова Юлія Постернак, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильські атомній електростанції, очільник районної громадської організації ВГОІ "Союз Чорнобиль України", голова Організації ветеранів Куликівської селищної ради Анатолій Мацвійко та помічник-консультант депутата Чернігівської обласної ради Арсена Дідура Катерина Буй. Посадовці подякували ліквідаторам за мужність і жертовність, завдяки яким наслідки Чорнобильської  катастрофи стали менш руйнівними для України і світу.  Побажали ліквідаторам міцного здоров’я, добробуту та родинного затишку, а громадській організації "Союз Чорнобиль України" і далі бути такою ж активною  у громадському житті.

Анатолій Мацвійко вручив подарункові сертифікати від Організації ветеранів Куликівської селищної ради ліквідаторам  аварії на ЧАЕС Михайлу Дурицькому та Михайлу Арсеняну.

Присутні вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.