Схвалили проєкт бюджету на 2022 рік та заслухали звіти керівників поліції про роботу в 2021 році

  • 803

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

15 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету  Куликівської селищної ради.

Вела засідання селищний голова Юлія Постернак. 

На порядок денний було винесено 24 питання.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської селищної ради Лідія Дмитришина прозвітувала про роботу Центру за 2021 рік. Доповідачка охопила не лише звітний період, а й коротко проаналізувала роботу первинної медичної ланки за увесь період від початку реформування галузі в громаді, тобто з 2019 року. Отже 2019 року первинка відокремилась і була передана у відання громади. 2019 рік – період становлення, формування мережі закладів, підписання декларацій. 2020 рік – боротьба з коронавірусною інфекцією, пік захворюваності. 2021 рік – кампанія з вакцинації. На сьогодні вже вдалося подолати позначку 80 %. В громаді вакциновано 82 % дорослого населення.

Начальник фінансового управління  селищної ради Лариса Авжи представила на погодження виконавчого комітету проєкт бюджету  Куликівської селищної територіальної громади на 2022 рік. Бюджет буде збалансований, однак наступний рік буде фінансово нелегким для громади, як і для інших громад. Зростання тарифів на енергоносії – важкий тягар на місцеві бюджет, тому процеси оптимізації невідворотні для всіх галузей, в тому числі і для управлінського апарату. Крім економії видатків і акумулювання всіх можливих джерел власних доходів, працюватимемо над залученням державних субвенцій і грантових коштів. Проєкт бюджету буде внесений на розгляд сесії селищної ради, яка відбудеться  23 грудня цього року.

Після переговорів селищної ради з АТ «Облтеплокомуненерго» затвердили нові знижені тарифи на теплоенергію для споживачів бюджетної сфери с. Салтикова Дівиця у розмірі 4347, 45 грн/Гкал, було - 5536,60 грн/Гкал.

Рішенням виконкому затвердили ціну на ритуальні послуги по безоплатному похованню померлих (загиблих) учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни по Куликівській громаді(труна – 850 грн, вінок – 200 грн, транспортні послуги – 350 грн, всього – 1450 грн). Кошти виділятимуться з обласного бюджету за заявою до відділення соціального захисту.

Іншими рішеннями виконавчого комітету зокрема погодили фінансовий план КНП «Куликівська лікарня планової медицини» Куликівської селищної ради на 2022 рік, затвердили оновлені списки жителів громади, які перебувають на квартирній черзі, дали дозвіл на вирубку аварійних дерев, відповідно до поданих заяв, затвердили план роботи виконавчого комітету селищної ради на І квартал 2022 року, мережу розпорядників бюджетних коштів.  Затвердили рішення щодо захисту прав дітей.

Розглянули та ухвалили рішення з інших нагальних питань.

На засіданні виконавчого комітету заслухали звіт про роботу сектору поліцейської діяльності №1 Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в  Чернігівській області  в 2021 році. З даного питання доповідав виконувач обов’язків начальника сектору поліцейської діяльності № 1 Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в  Чернігівській області, капітан поліції Юрій Мартинов. Із співдоповіддю виступив начальник Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області, полковник поліції Олег Калита.

Рішення виконкому будуть оприлюднені у термін 5 робочих днів від дня прийняття, відповідно до чинного законодавства, на  цьому ж сайті  за посиланням:  Документи засідань виконавчого комітету.