У Куликівській громаді успішно розпочав свою роботу «Бібліотечний коворкінг-центр»

  • 1419

Фото без опису

16 грудня  розпочав свою роботу «Бібліотечний коворкінг-центр» у рамках проєкту від програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe у межах конкурсу «Громада, дружня до бізнесу». Успішному запуску цього проекту передувала тривала і кропітка праця цілої команди..

Проєктом передбачено проведення семінарів та консультацій для потенційних підприємців, безробітних, студентів, школярів, для всіх, хто зацікавлений у створенні власної справи на базі комунального закладу «Публічна бібліотека Куликівської селищної ради», за адресою вул. Партизанська, буд. 6, смт Куликівка.

Перший день почався із семінару на тему «Започаткування бізнесу», метою якого є мотивація потенційних підприємців/ниць до створення власної справи та оволодіння ними основ започаткування та ведення бізнесу для вирішення проблем у Куликівській громаді. У залі було людно, але місця вистачило всім. Участь у заході взяли студенти, школярі, безробітні та просто зацікавлені особи.
Захід почався о 10:00 з привітання від організаторів. Привітала всіх присутніх з успішним відкриттям та початком успішного запуску проекту представник ULEAD з Європою Людмила Чабак. Далі всі учасники познайомились у формі тренінгу з чого і почалося заняття.

Модератором заходу була головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Куликівської селищної ради Ольга Кисіль, тренером та спікером - ФОП Світлана Задорожна. Захід розділявся на 3 модулі, в кожному з яких розглядався та опрацьовувався ряд цікавих тем та питань відповідно до програми семінару. Тренеру успішно вдалося перетворити навчання у цікавий енергійний та динамічний захід. Семінар проходив з 10:00 по 15:00 і щоб не перевантажити учасників та дозволити відпочити між кожним модулем були прерви: кава-брейк та бізнес-ланч. Де кожен міг смачно та безкоштовно перекусити смаколиками.

За результатами семінару, учасники  отримали знання щодо алгоритму започаткування власного бізнесу, усвідомили і визначили свою мотивацію до започаткування, отримали теоретичні знання і практичні навички з маркетингу, оволоділи структурою бізнес-плану та усвідомили його важливість для інвестування бізнесу та отримали знання щодо розробки фінансової моделі. Також отримали інформацію про пошук і методи залучення ресурсів, проаналізували проблеми Куликівської громади, умови розвитку бізнесу та визначили її потреби в різних видах підприємництва.

Наступного дня, 17 грудня , захід розпочався об 11:00.  Це був консультаційний день з податкових питань, щодо підвищення юридичної обізнаності населення з питань створення бізнесу за участі представників податкової служби, Центру надання адміністративних послуг та представників селищної ради.

В заході прийняла участь та ж аудиторія і до них доєднались ще кілька нових учасників.

Заняття почалося з привітання  представника U-LEAD з Європою Людмили Чабак. Тренер Світлана Задорожна та модератор Ольга Кисіль продовжили вести захід згідно програми. 
Учасникам проводили консультації та відповідали на всі питання старший державний інспектор Куликівської державної податкової інспекції Олена Остроух, державний реєстратор відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Куликівської селищної ради Інна Власенко та головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Куликівської селищної ради Віталій Корж.
Кожен доповідач якісно та професійно надав інформацію щодо податкових питань, юридичних основ, реєстрації підприємницької діяльності та бізнес планування для потенційних підприємців/ємниць. Всі учасники отримали інформацію щодо обрання найкращого способу ведення підприємницької діяльності та юридичної форми, про вибір видів діяльності згідно КВЕДу, наглядну демонстрації щодо реєстрації бізнесу он-лайн та основні податкові вимоги та форми звітності.

Традиційно для учасників між кожним модулем були прерви: кава-брейк та бізнес-ланч.

Перші заходи завершились успішно. «Бібліотечний коворкінг-центр» продовжить свою роботу та стане сучасним центром громадської активності для різних цільових аудиторій. На базі центру впродовж грудня-лютого будуть надалі проводитись навчання, тренінги, для підприємців-початківців та осіб, які мають намір започаткувати власну справу. Досвідом розвитку підприємницької ініціативи з початківцями продовжать ділитися місцеві успішні підприємці на зустрічах, які будуть проводитися в коворкінг-центрі.