Ухвалено бюджет Куликівської громади на 2022 рік

  • 1219

23 грудня відбулася остання цього року сімнадцята сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь керівники окремих структурних підрозділів та установ селищної ради, старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено 58 питань.

БЮДЖЕТ -2022:

Традиційно останню сесію року називають бюджетною. І цьогоріч основний фінансовий документ громади – бюджет на 2022 рік обговорили і ухвалили саме на цій сесії. Проєкт бюджету на спільному засіданні постійних комісій, яке передувало пленарному, представила на обговорення начальник фінансового управління Куликівської селищної ради Лариса Авжи.

Отож, за яким фінансовим планом Куликівська селищна територіальна громада житиме наступний 2022 рік. За прогнозними показниками бюджет буде збалансований. Прогнозовані доходи143 523 800 грн, видатки143 443 800 грн. Частка власних доходів у структурі загального фонду  бюджету  складає 60,3 %. Решта – субвенції і дотації з Державного бюджету та інших бюджетів. В бюджет громади закладена мінімальна заробітна плата, передбачена Державним бюджетом та іншими законодавчими актами:  з 01 січня 2022 року – у розмірі 6 500 грн, з 01 жовтня 2022 року – у розмірі 6 700 грн. Виходячи із обмежених можливостей ресурсної частини, видаткова частина бюджету громади буде спрямована на вкрай нагальні потреби, тобто забезпечення стабільної життєдіяльності всіх галузей. 62 %  складуть видатки на освіту.

ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ: У 2021 році у зв’язку із введенням в Україні нових норм харчування в закладах загальної середньої освіти витрати з місцевого бюджету на харчування школярів зросли втричі.  У 2022 році фінансування харчування дітей, відповідно до затвердженої цільової Програми, відбуватиметься наступним  чином: для дітей з переліку соціально вразливих категорій – 100 % з селищного бюджету, для учнів 1-4-х класів не пільгових категорій – 50 % з бюджету, 50 % -батьківська плата; для учнів 5-11-х  класів не пільгових категорій – 100 % батьківська плата.

СТАДІОН, ПАРК ДОЗВІЛЛЯ:

Бюджет розвитку становить 5,03 млн грн. Більша частина цих коштів буде спрямована на співфінансування двох великих проєктів, які будуть реалізовані за кошти державних субвенцій: проєкту «Реконструкція стадіону «Колос» по вул. Артамонова, 1 в смт Куликівка, Чернігівського району, Чернігівської області)» (в рамках використання коштів державного фонду регіонального розвитку) – 3,01 млн. грн та проєкту: «Реконструкція парку дозвілля за адресою: смт Куликівка, Чернігівського району, Чернігівської області» 2 млн грн (в рамках використання субвенції з державного бюджету на реалізацію соціального проєкту «Активні парки – локація здорової України»).

ДОРОГИ: У бюджеті громади на 2022 рік передбачено видатки у сумі 1,1 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт доріг комунальної власності та на проведення поточних ремонтів.

Обговорення інших проєктів рішень відбувалося також на спільному засіданні постійних комісій. При остаточному їх ухваленні були враховані зауваження та пропозиції депутатів.

ЗЕМЛЯ:

Блок земельних питань включав 30 проєктів рішень. Після детального обговорення ухвалені позитивні рішення  з 23 земельних питань. Рішення з питань 29,31,32,34,35,36,38 порядку денного не набрали необхідної кількості голосів депутатів і не були прийняті.

Розглянули також блок (8) питань щодо розпоряджання комунальним майном, в тому числі щодо оренди нерухомості.

 

ЦІЛЬОВІ ПРОГРАМИ:

Затверджено 13 цільових програм, які фінансуватимуться з бюджету селищної територіальної громади, з них – 5 освітянські. А саме: Програму організації гарячого харчування дітей, які відвідують заклади дошкільної освіти Куликівської селищної територіальної громади на 2022 рік; Програму організації гарячого харчування здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Куликівської селищної територіальної громади на 2022 рік; Програму оздоровлення та відпочинку дітей Куликівської селищної територіальної громади на 2022 рік; Програму розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді Куликівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки; Програму «Шкільний автобус» Куликівської селищної територіальної громади на 2022 рік; Програму відзначення пам’ятних дат, визначних історичних подій, релігійних свят, ювілеїв та вшанування видатних людей у Куликівській  селищній територіальній громаді  на 2022 рік; Програму розвитку архівної справи на 2022 рік; Програму організації та проведення  оплачуваних громадських  робіт для  незайнятих  громадян Куликівської селищної  територіальної  громади на 2022 рік; Програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою в Куликівській селищній територіальній громаді на 2022-2026 роки;  Програму розроблення комплексного плану просторового розвитку території  громади та забезпечення містобудівною документацією населених пунктів Куликівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки; Програму відшкодування втрат підприємства АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО  «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО», зумовлених різницею між розмірами економічно обґрунтованих та встановлених тарифів на послуги з постачання теплової енергії для потреб населення смт Куликівка в опалювальному періоді 2021-2022 років;  Програму територіальної оборони Куликівської селищної територіальної громади, мобілізаційної підготовки, призову громадян України до лав Збройних Сил України на військову службу на 2022-2023 роки; Програму фінансування ремонту та  утримання доріг  комунальної  власності Куликівської селищної  територіальної громади  на  2022  рік.

 

Обговорені та затверджені рішення з інших питань.

 

З результатами поіменного голосування 17 сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення сесії будуть оприлюднені за цим же посиланням у термін не пізніше 5 робочих днів від дня ухвалення, відповідно до вимог чинного законодавства.