Жителі села Хибалівка турбуються про якість питної води

  • 1101

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні перший заступник Куликівського селищного голови Тетяна Сосімович зустрілась з жителями села Хибалівка. Їх турбувало питання якості питної води, що люди беруть для вживання із нещодавно відновленої свердловини.

Фахівцями були відібрані проби та проведений аналіз якості питної води та її придатності  до вживання. За результатами аналізу всі показники не перевищують норми, лише рівень заліза дещо підвищений, що не є протипоказом до вживання води. Причиною недостатньої якості води, порівняно з минулими роками, визначено недостатній забір води. Десятиліттями вода під власним тиском цілодобово витікала із земних надр і постійно оновлювалась. Після зниження рівня грунових вод цей процес припинився і вода почала застоюватись у свердловині.  Куликівська селищна рада залучила фахівців по відновленню свердловини. Були проведені роботи по очищенню, відновленню та ремонту інженерної системи подачі води на поверхню, вартістю близько 150 тис. грн., та підключено насосну станцію поверхневої подачі води.

Тетяна Сосімович взяла під особистий контроль проведення робіт по збільшенню водозабору та постійному контролю за якістю питної води.

Жителі Хибалівки принагідно ставили питання про функціонування та роботу місцевого ФАПу. Графік та режим роботи буде уточнено у керівництва лікарні та оприлюднено. Щодо роботи аптечного пункту також буде вирішено питання найближчим часом. За словами старости Миколи Глушка - договір з минулим аптечним пунктом підходить до завершення, а новий постачальник вже готовий з першого дня постачати ліки.