Бібліотечний коворкінг-центр Куликівської громади активно продовжує свою роботу

  • 1239

Фото без опису

11 та 12 січня у бібліотечному коворкінг-центрі Куликівської громади, у рамках проєкту від програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe у межах конкурсу «Громада, дружня до бізнесу», успішно відбулися семінар «Просування діючого бізнесу, фінансова грамотність, розширення або зміна виду діяльності» та консультаційний день з податкових питань, щодо найманих працівників, юридичної обізнаності ведення бізнесу, вибору касових апаратів (РРО).

Семінар 11 січня традиційно почався о 10:00 з привітання від організаторів. У залі було людно, але місця вистачило всім. Участь у заході взяли діючі та потенційні підприємці/ниці, безробітні і просто зацікавлені особи. Привітала всіх присутніх з успішним відкриттям та початком успішного запуску проекту представник ULEAD з Європою керівниця регіонального офісу Ірина Кудрик. Далі всі учасники познайомились у формі тренінгу з чого і почалося заняття.

Модератором заходу була проектний менеджер, головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Куликівської селищної ради Ольга Кисіль, тренером та спікером - ФОП Світлана Задорожна. Захід розділявся на 3 модулі, в кожному з яких розглядався та опрацьовувався ряд цікавих тем та питань відповідно до програми семінару.

Тренеру Світлані Задорожній успішно вдалося перетворити навчання у цікавий енергійний та динамічний захід. Семінар проходив з 10:00 по 15:00. Щоб не перевантажити учасників та дозволити їм відпочити, між кожним модулем були перерви: кава-брейк та бізнес-ланч. Де кожен міг смачно та безкоштовно перекусити смаколиками та випити кави або чаю.

Під час семінару, учасники мали змогу посилити знання, практичні навички та уміння з розширення бізнес-можливостей та підвищення ефективності власного бізнесу.

Спікер допоміг учасникам усвідомити основні компетенції, якими має володіти підприємець/ниця для ведення успішного власного бізнесу, визначити проблемні місця підприємництва в сучасних умовах пандемії та розвитку інформаційних технологій, усвідомити важливість формування позитивного іміджу власного бізнесу.

Серед присутніх були і початківці і досвідченні підприємці та підприємниці але кожен отримав для себе щось нове. Тренер допоміг отримати або підсилити та структурувати теоретичні знання щодо складових зовнішнього середовища бізнесу та практичні навички з його аналізу, про важливі складові ефективного менеджменту та ключові бізнес процеси, про пошук і методи залучення ресурсів, он-лайн посилання на потенційних інвесторів.

Початківці змогли оволоділи практичними навичками розробки дорожньої карти власного бізнесу, основами управління людськими ресурсами, їх мотивацією та стимулюванням. Також розробкою місії, цілей та принципів власного бізнесу. Отримали інформацію про фінансові моделі бізнесу та  ознайомилися із основними інформаційними технологіями в бізнесі та просування  бізнесу в он-лайн через соціальні мережі та інші сучасні інструменти, проаналізували проблеми розвитку бізнесу та визначили потреби в різних видах підприємництва у громаді.

Наступного дня, 12 січня, захід розпочався об 11:00 з традиційного привітання організаторів та учасників.

У першій частині, відповідно до програми заходу, Світлана Задорожна продовжила семінар. На завершення , тренер узагальнила всі знання та інформацію надану учасникам, подякувала кожному за плідну співпрацю. І наголосила – «Тільки у живому спілкуванні можна отримати значно глибші знання та навички, які не прочитаєш у підручнику чи інших друкованих джерелах. Тільки у такому форматі, де тренер взаємодіє з учнем, можна отримати важливу інформацію з особистого досвіду та ситуацій з життя».

Учасники щиро дякували тренеру за дуже змістовні заняття та кожен зміг висловитись що нового він отримав та дізнався.

Після традиційної перерви на каву захід продовжився.

Начальник Куликівської державної податкової інспекції Марина Семерня та старший державний інспектор Куликівської державної податкової інспекції Олена Остроух розпочали консультаційну частину заходу з презентації,

Кожен доповідач якісно та професійно надав інформацію щодо податкових питань, щодо найманих працівників, новели сучасних податкових вимог, форми звітності та особливості вибору та запровадження касових апаратів (РРО).

Всі учасники отримали інформацію щодо обрання найкращого способу ведення підприємницької діяльності та юридичної форми, про вибір видів діяльності згідно КВЕДу та основні податкові вимоги та форми звітності. Після отримали повні та вичерпні відповіді на всі питання.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Куликівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Світлана Чава провела консультації щодо найманих працівників та співпраці з Центром, про діючі програми та нові можливості. Відповіла на всі питання учасників.

«Бібліотечний коворкінг-центр» продовжить свою роботу та стане сучасним центром громадської активності для різних цільових аудиторій. На базі центру будуть надалі проводитись навчання, тренінги, для підприємців-початківців та осіб, які мають намір започаткувати власну справу. Досвідом розвитку підприємницької ініціативи з початківцями продовжать ділитися місцеві успішні підприємці на зустрічах, які будуть проводитися у бібліотечному коворкінг-центрі на базі комунального закладу «Публічна бібліотека Куликівської селищної ради», за адресою вул. Партизанська, буд. 6, смт Куликівка.