День Соборності України, у єдності сила!

  • 1003

Фото без опису

 

21 січня в обрядовій залі Центру культури, дозвілля і творчості селищної ради відбувся урочистий захід «ЄДНАННЯ ЗАРАДИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ» з нагоди Дня Соборності України.

22 січня є однією з найважливіших історичних дат в Україні – днем відзначення річниці проголошення Акта злуки Української та Західно-Української Народних Республік. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію величним національним святом - Днем Соборності України.

На початку заходу урочисто пролунав гімн України, після якого учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих борців за свободу і незалежність нашої держави.

Це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель. Тому і в нашій громаді щорічно проводяться тематичні заходи виховного змісту в інтересах єдності та зміцнення громади, адже соборність передбачає не лише пам’ять про минуле. Хоча велика заслуга підписання мирного договору, та визнання самостійної Української Народної Республіки належить Героям Крут, які стали прикладом для майбутніх поколінь, в наш час борці за незалежність України – то учасники операції об’єднаних сил, антитерористичної операції, а також всі хто допомагає тримати Україну в єдності та цілісності.

Урочисто святкового настрою заходу додали пісні та музичні номери у виконанні артистів Центру культури та вихованців дитячої мистецької школи.