Погодили План формування спроможної освітньої мережі на 2022-2024 роки

  • 726

21 січня відбулося чергове засідання  виконавчого комітету Куликівської селищної ради.

 На порядок денний засідання було винесено 11 питань:

1. Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства "Куликівська лікарня планового лікування" про роботу підприємства у 2021 році.

2. Про встановлення надбавки генеральному директору КНП "Куликівська ЛПЛ" Хорошок О.С.

3. Про надання дозволу генеральному директору КНП "Куликівська ЛПЛ" Хорошок О.С. вести роботу за спеціальністю.

4.Про внесення змін до бюджету.

5.Про надання дозволу навидалення дерев.

6.Про клопотання до Чернігівського обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

7. Про зміну адреси житлового будинку в селі Пенязівка.

8.Про затвердження правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення смт Куликівка.

9. Про затвердження Положення про конкурсну комісію з призначення управителя багатоквартирного будинку.

10.Про харчування у закладах загальної середньої освіти дітей з сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

11.Про План формування спроможної освітньої мережі Куликівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки.

На засіданні заслухали звіт генерального директора КНП "Куликівська лікарня планового лікування" Оксани Хорошок про роботу медзакладу у 2021 році. Минулий рік став роком зкардинальних змін для закладу. Лікарню передано у підпорядкування Куликівської селищної ради. Фінансування лікарні відбувається за рахунок коштів від Національної служби здоров’я, відповідно до підписаних пакетів медичних послуг. Витрати на енергоносії фінансуються з селищного бюджету. Залучених від НСЗУ коштів вистачає на утримання і розвиток закладу. Мнулого року придбали чимало сучасного медичного обладнання, зокрема сучасний рентгенологічних комплес іспанського виробництва, монітори пацієнта, кисневі концентратори, обладнаня та розхідні матеріали для лабораторії та ін.

Відповідно до чинного законодавтсва рішенням виконкому як орган управління затвердили надбавку до посадового окладу генеральному директору лікарні та надали їй дозвіл на роботу за спеціальністю, тобто лікарську практику.

Рішеннями виконкому затвердили перерозподіл коштів бюджету для фінансування нагальних потреб, списки дітей з сімей в складних життєвих обставинах, які харчуватимуться за рахунок селищного бюджету, надали дозволи на видалення аварійних дерев, зміну адреси житлового будинку (за заявами громадян).

Відповідно до чинного законодавства, в разі якщо мешканці багатоквартирних багатоповерхових житлових будинків не створили ОСББ органи місцевого самоврядування мають призначити на конкурсній основі управителя такого будинку, який відповідатиме за вирішення питань утримання будинку. Рішенням виконкому затверджено Положення і склад конкурсної комісії з призначення управителя. В селищі з 24 таких будинків ОСББ створено тільки в 11.

Для впорядкування діяльності КП «Куликівське ВУЖКГ» в питанні поводження зі стоками та їх очищення рішенням виконавчого комітету затверджено Правила приймання стічних вод до системи водовідведення  смт Куликівка.

Члени виконкому заслухали інформацію і переглянули презентацію Плану формування спроможної освітньої мережі громади на 2022-2024 роки. План розроблений з врахуванням демографічної ситуації, енергетичних чинників і фінансових спроможностей громади та передбачає створення упродовж найближчих трьох років спроможної мережі закладів, які надаватимуть якісні освітні послуги, відповідно до  вимог чинного законодавства. План був погоджений і рекомендований для затвердження на сесії селищної ради. Але поетапна його реалізація стане можливою лише після проведення громадського обговорення, відповідно до чинного законодавства.

Детальніше з рішеннями виконавчого комітету можна буде ознайомитися  на цьому ж сайті в розділі «Документи засідань виконавчого комітету». Рішення будуть оприлюднені в термін не пізніше 5 днів від дня ухвалення, відповідно до вимог законодавства.