Привітання Куликівського селищного голови Юлії Постернак з Днем Соборності України

  • 662

Фото без опису

Шановні жителі та гості Куликівської громади, щиро вітаю вас з історичною датою для українського народу – Днем Соборності України!

Українці протягом століть мріяли про незалежну єдину соборну державу. Саме 22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки - об'єднання  східних і західних українських земель у єдину Соборну українську державу. 

І хоч тоді українцям реалізувати бажаного не вдалося, однак ця подія стала яскравим виявом їх прагнення до національної єдності. Саме тому ми відзначаємо величну дату своєї багатовікової історії — День Соборності, свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу.

Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Це символ єднання, сили та могутності роду, родини, народу. Українці – мудра, добра та потужна нація.

Як у ті непрості часи, так і тепер український народ знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності власної країни. Перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України територіальну цілісність, свободу і незалежність держави відстоюють українські патріоти, нерідко – ціною власного життя. Серед цих героїв чимало наших земляків.

Віримо, що територіальна цілісність України, за яку віддали життя багато тисячі борців в різні часи і продовжують сьогодні відстоювати наші бійці, залишиться непорушною. Жодна сила не зламає сильну духом націю, ми подолаємо всі складнощі та збудуємо сильну європейську країну – гідну наших дітей.

Нехай День Соборності України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбуття, і ця надія не марна, бо скріплена незламним українським духом і прагненням свободи! В єдності – наша сила! Тож слава Україні та її народові!

Хай береже нас Господь!

 


З повагою
Куликівський селищний голова                                                Юлія Постернак