Виконавчий комітет селищної ради відновив роботу

  • 1125

4 травня відбулося перше з початку війни засідання виконавчого комітету селищної ради. Вела засідання селищний голова Юлія Постернак.

На порядок денний було винесено 15 питань:

  1. Про звіт директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лаврінчука Юрія Григоровича про роботу у 2021 році.
  2. Про внесення змін до штатного розпису КНП «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської селищної ради на 2022 рік.
  3. Про звіт про виконання бюджету Куликівської селищної територіальної громади за І квартал 2022 року.
  4. Про внесення змін до бюджету.
  5. Про затвердження розрахунків різниці в тарифах.
  6. Про припинення опіки/піклування над дітьми-сиротами.
  7. Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 17 листопада 2021 року № 171 «Про надання статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування».
  8. Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав.
  9. Про організацію ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у населених пунктах Куликівської територіальної громади у 2022/2023 навчальному році.
  10.  Про погодження припинення діяльності комунального закладу «Центр культури, дозвілля і творчості» Куликівської селищної ради.
  11.  Про надання дозволу на видалення дерев.
  12.  Про створення Гуманітарного штабу Куликівської селищної територіальної громади.
  13.  Про взяття на квартирний облік Ющенко Юлії Григорівни.
  14.  Про зміну адреси об’єкта нерухомого майна по вул. Робочій в смт Куликівка.
  15.  Про присвоєння адреси.

Заслухали звіт директора територіального центру соціального обслуговування Юрія Лаврінчука: центр продовжує працювати і надавати послуги одиноким громадянам похилого віку. Надають послуги з догляду на дому, побутові послуги. У стаціонарному відділенні терцентру в Орлівці перебуває 56 підопічних.  Всього на обслуговуванні центру перебуває  в середньому близько тисячі осіб. Цифра може в незначному діапазоні коливатися. Центр не припиняв роботу і в період активних бойових дій на території області. Натомість ще ретельніше спільно з іншими службами дбали про забезпечення підопічних продуктами харчування і всім необхідним.

З інформації начальника фінансового управління селищної ради Лариси Авжи щодо виконання бюджету за І квартал 2022 року:  війна внесла значні корективи у  процес наповнення бюджету.  Зупинка, простої в роботі окремих установ, підприємств, організацій,  бізнесу, зниження обсягів товарообігу  призвела до зменшення податкових надходжень до селищного бюджету.  Упродовж І кварталу 2022 року надійшло доходів до бюджету 28 533 500 грн. Проведено видатків -  на суму  29 952 700 грн. Загалом планові показники по доходах виконано на 96 %.

Рішенням виконкому погодили припинення діяльності комунального закладу «Центр культури, дозвілля і творчості» Куликівської селищної ради. Таке рішення є частиною необхідної юридичної процедури створення в громаді в подальшому єдиного  Центру надання культурних послуг, відповідно до Закону України «Про культуру».

З метою  оперативного вирішення гуманітарних та соціальних питань в умовах воєнного стану та на виконання розпорядження начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 23.04.2022 №154 «Про створення Гуманітарного штабу при Чернігівській обласній військовій адміністрації», створено Гуманітарний штаб Куликівської селищної територіальної громади на період дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Інших поточних питань, які потребують вирішення, за період, коли неможливо було зібрати виконком, накопичилось чимало. Тож рішеннями виконавчого комітету затвердили обсяг відшкодування з бюджету різниці в тарифах  КП «Куликівське ВУЖКГ», надали дозвіл на видалення аварійних дерев, впорядкували питання з поштовими адресами домоволодінь та квартирним обліком за заявами громадян.

Також розглянули блок питань, щодо захисту прав дітей, які перебувають на обліку Служби у справах дітей.

Детальніше з рішеннями виконкому від 04.05.2022 можна буде ознайомитись на цьому ж сайті за посиланням Документи засідань виконавчого комітету селищної ради. Рішення будуть оприлюднені не пізніше 5 робочих днів з дня ухвалення, відповідно до чинного законодавства.