Відновлюємо повноцінну роботу  та дбаємо про безпеку

  • 1478

Фото без опису

Фото без опису

16 травня селищний голова Юлія Постернак провела першу з початку війни розширену нараду за участі своїх заступників, керівників структурних підрозділів селищної ради, установ селища. Голова громади подякувала всім, хто працював єдиною командою в період активних бойових дій на Чернігівщині і забезпечував життєдіяльність території. Громада поступово повертається до звичного ритму життя, служби відновлюють повноцінну роботу. Але війна триває, небезпека обстрілів території області з боку ворога ще не зникла. Тому всім слід бути пильними  і дотримуватися правил реагування на повітряні тривоги.

Керівники прозвітували про підсумки роботи минулих тижнів, озвучили коротко завдання і проблеми, над якими працюватимуть найближчі тижні.

Коротко про головні теми наради:

  •  Робоча група селищної ради продовжує обстеження постраждалих від бойових дій сіл, складають акти пошкоджень і руйнувань житла для того щоб в подальшому жителі сіл мали змогу отримати компенсації від держави за втрачене або пошкоджене житло. Вже повністю обстежили Грабівку, Орлівку і Дроздівку. Наразі триває обстеження Бакланової Муравійки.
  •  Громада отримала перший транш державної гуманітарної допомоги – 5 тисяч продуктових наборів, які вже відвантажили селам Грабівка, Орлівка, Дроздівка, Бакланова і Вершинова Муравійки, Виблі, Авдіївка. Ще очікується 6 вагонів з 15 тис. пакетів, яка буде розподілена між рештою населених пунктів громади.
  • Тривають роботи з благоустрою територій: озеленення, прибирання, косіння трави тощо. Роботи ускладнені дефіцитом паливно-мастильних матеріалів.
  •  Навчальний процес в колах триває дистанційно. Завершення навчального року – 17 червня. Замість ЗНО випускники писатимуть мультипредметний тест з трьох предметів. Дитячі садочки і заклади культури наразі функціонують в режимі простою. Триває оптимізація штатів. Відновлена робота майданчика державних закупівель Prozorro, відповідно відновлена процедура закупівлі шкільного автобуса.
  •  З метою економії бюджетних коштів в умовах ускладненого бюджетного процесу триває оптимізація управлінської  структури селищної ради.
  •  План бюджетних надходжень у квітні виконано на 51 %.  В умовах воєнного стану знизилися податкові надходження від землі, ПДФО, єдиного та акцизного податку.
  •  Медичні заклади працюють в штатному режимі. Через зруйновану інфраструктуру сусідніх громад хворих з навколишніх сіл тепер доправляють на лікування до Куликівки. Через ускладнений доїзд до обласного центру є проблема з доставкою психічно хворих осіб до спеціалізованих закладів.
  •  КП «Куликівське ВУЖКГ» відновили виготовлення бетонних кілець та кришок на замовлення. Найближчими днями плануються роботи із заміни водогінних та каналізаційних труб на аварійних ділянках в селищі.
  •  Соціальні служб моніторять ситуацію із забезпеченням  родин з дітьми, які перебувають на обліку, при потребі надають пакети гуманітарної допомоги.

Обговорили і інші поточні питання, визначили завдання на найближчі тижні.

За результатами наради Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.