З 1 серпня припиняють діяльність три дошкільні заклади громади

  • 1557

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

26 травня відбулася дев’ятнадцята сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь депутат Чернігівської обласної ради Віктор Труш, керівники окремих структурних підрозділів та установ селищної ради, старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено 18 питань. Це перше зібрання депутатського корпусу громади з початку російсько-української війни.

На початку спільного засідання постійних комісій селищної ради Юлія Постернак закликала присутніх вшанувати  хвилиною мовчання пам’ять захисників-земляків Юрія Вовка з Дрімайлівки та Богдана Смаля зі Смолянки, яких цього дня ховають в рідних селах.

Перед розглядом питань порядку денного селищний голова виступила з короткою промовою-інформацією про те, як Куликівська громада пережила 40 діб активних бойових дій на Чернігівщині і подякувала депутатам та всім, хто працював єдиною командою.

Традиційно на сесії розглянули блок земельних питань (12 питань) за заявами фізичних і юридичних осіб.  

Рішенням сесії встановлено  мінімальну вартість місячної оренди одного  квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Куликівської  селищної територіальної громади  на 2023 рік.

Внесені зміни до Статуту КНП «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги», а саме: до розділу «Мета та предмет діяльності» додано підпункт «сприяння забезпеченню житлом  медичних працівників підприємства згідно вимог чинного законодавства» ,  а також змінено назви сільських медичних закладів – відтепер ФАПи перейменовані в ФП. 

З метою створення належних умов для здобуття дітьми якісної освіти, економічної ефективності функціонування закладів освіти громади, приведення освітньої мережі у відповідність до вимог законодавства та освітніх потреб населення, враховуючи  результати громадських обговорень Плану оптимізації мережі закладів освіти Куликівської селищної ради на 2021 – 2023 роки, затвердженого рішенням  Куликівської селищної ради № 208 від 22 квітня 2021 року, на підставі статті 143 Конституції України, статей 25 та 66 Закону України «Про освіту», статті 16 Закону України «Про дошкільну освіту», керуючись статтями 25, 26, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада вирішила: припинити шляхом ліквідації з 01.08.2022 юридичну особу – комунальний заклад «Кладьківський заклад дошкільної освіти «Капітошка» Куликівської селищної ради»,  комунальний заклад «Орлівський заклад дошкільної освіти «Світанок» Куликівської селищної ради» , комунальний заклад «Авдіївський заклад дошкільної освіти «Сонечко» Куликівської селищної ради».  У разі можливості повноцінного функціонування закладів освіти,  враховуючи безпекову ситуацію в державі, пов’язану з війною, вихованцям ліквідованих закладів буде забезпечено підвіз в інші дошкільні заклади за бажанням батьків.

З результатами поіменного голосування 19 сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення сесії будуть оприлюднені за цим же посиланням у термін 5 робочих днів від дати прийняття, що передбачено чинним законодавством України.