Розширена нарада при селищному голові: цього тижня планується завершити обстеження постраждалих сіл

  • 930

Фото без опису

30 травня селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду за участі своїх заступників, керівників структурних підрозділів селищної ради, установ селища. Керівники прозвітували про підсумки роботи минулих двох тижнів, озвучили коротко завдання і проблеми, над якими працюватимуть найближчим часом.

Коротко про головні теми наради:

  •  Робоча група селищної ради завершує обстеження постраждалих від бойових дій сіл, складають акти пошкоджень і руйнувань житла для того щоб в подальшому жителі сіл мали змогу отримати компенсації від держави за втрачене або пошкоджене житло. Вже повністю обстежили Грабівку, Орлівку і Дроздівку. Цього тижня буде завершено обстеження Бакланової Муравійки. Дані обстежень заносяться в державний реєстр пошкоджених внаслідок бойових дій будівель і споруд.
  • ЦНАП відновлює практично увесь перелік послуг, який надавався до початку війни. Запрацював реєстр нерухомого майна. 
  • Селищна рада сформувала і подала до обласної військової адміністрації перелік доріг громади, які були пошкоджені в період активних бойових дій і потребують першочергового ремонту.
  • Тривають роботи з благоустрою територій: на часі обкошування територій. Продовжували благоустрій Алеї миру в селищі – виготовили і встановили сміттєві урни.
  • Бюджетний процес залишається складним. Виконання доходної частини за підсумками травня складає 67,8 % від запланованих показників.
  • Медичні заклади надають працюють в звичному режимі. Надають послуги не лише жителям  Куликівської громади, а й сусідніх громад, в яких медзаклади не працюють через наслідки боїв та окупації. Тривають консультації з медичними навчальними закладами та обласним управлінням охорони здоров’я щодо залучення в громаду лікарів, адже заклади мають гострий дефіцит лікарських кадрів.
  • До Міжнародного дня захисту дітей Служба у справах дітей підготувала і роздала родинам, які перебувають на обліку Служби пакунки з гуманітарною допомогою. Всього 43 пакунки.
  • Спеціалісти Центру соціальних служб наразі допомагають родинам, які перебувають на обліку оформити допомогу від ЮНІСЕФ багатодітним сім’ям.
  • Служба автомобільних доріг області розпочала ямковий ремонт траси Р-67, яка також проходить і територією громади.
  • Спеціалісти ветеринарної медицини відновили роботи з диспансеризації худоби. Залишилося чотири населені пункти громади,  де ще не проводили вакцинації, забір проб на лейкоз та інші хвороби: Куликівка, Ковчин, Авдіївка та Бакланова Муравійка. Цього тижня працюватимуть.

Обговорили і інші поточні питання, визначили завдання на найближчі тижні. За результатами наради Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.

 

Голова громади наголосила вкотре, що громада живе в режимі жорсткої економії бюджетних коштів та оптимізації видатків,  закликала керівників не забувати про безпеку своїх працівників, не нехтувати попередженнями про повітряну тривогу, оперативно реагувати на звернення громадян і скарги. Працювати злагоджено, командно і на результат.