Селищний голова зустрілася з переможцями і призерами конкурсу малюнків "Діти за мир в Україні"

  • 1131

Фото без опису

9 червня в приміщенні Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради відбулася тепла,  неформальна зустріч  за філіжанкою чаю. Куликівський селищний голова Юлія Постернак разом з посадовцями Управління зустрілася з дітьми, які зайняли призові місця на конкурсі малюнків "Діти за мир в Україні", який проходив у громаді впродовж травня за спільної ініціативи селищної ради, Управління ОКТСМС та естонських друзів Куликівщини. На зустрічі разом з юними художниками були присутні їхні мами і бабусі.

Відкриваючи зустріч начальник Управління Світлана Масльонка привітала всіх учасників(заочно), переможців і призерів конкурсу, подякувала за гарні роботи, ентузіазм і патріотизм юних українців і висловила сподівання, що подібні творчі конкурси продовжаться, але  вже у мирній Україні  і теми для малюнків будуть про перемогу, відбудову і розвиток держави.

Про те, як відбувався сам конкурс, про його учасників, про те, як визначали переможців розповіла головний спеціаліст відділу освіти Ірина Гуз. Вона ж продемонструвала на екрані презентацію з роботами призерів і переможців. До участі в конкурсі запрошували  дітей шкільного віку. Всього  в конкурсі малюнків взяли участь 68 дітей з Куликівки та Орлівки, які представили на конкурс 89 малюнків. Всі учасники конкурсу стали його дипломантами. Найкращі роботи журі відзначило дипломами  І, ІІ, ІІІ ступенів в трьох вікових категоріях  – молодшій, середній і старшій.

Попри те, що на Чернігівщині зараз відносно тихо, війна триває і за сотні кілометрів на сході і півдні ідуть запеклі бої, де наші захисники, серед яких також і чоловіки з Куликівщини, виборюють незалежність України і нищать російських окупантів. З таких слів почала своє звернення до учасників зустрічі селищний голова Юлія Постернак. Вона зауважила, що було дуже цікаво побачити війну і дружбу з Естонією на тлі цих подій очима саме дітей.  Голова громади наголосила, що перемога України буде неодмінно і якою буде наша держава в майбутньому залежить від них. Селищний голова також подякувала дітям і батькам, які відгукнулися і взяли участь в конкурсі, а ще висловила захоплення талантами юних художників.

Призери і переможці конкурсу отримали дипломи і подарунки від селищної ради та естонських колег.

Молодша вікова категорія: ІІІ місце – Беленок Каміла, ІІ місце – Наумець Діана, І місце – Литвиненко Денис. Середня вікова категорія: ІІІ місце – Власщев Михайло, Момот Поліна, ІІ місце – Никоненко Софія, І місце – Клейменова Софія. Старша вікова категорія: ІІ місце – Труш Альона, І місце – Ухабова Вікторія.

Після нагородження відбулося спілкування за чаєм. Говорили про те, як діти переживали період активних бойових дій, який мали емоційний стан, чим відволікали себе. Діти і батьки висловили бажання відновити навчання офлайн, бо не вистачає живого спілкування. Обговорювали теми необхідності досконалішого вивчення англійської мови, щоб мати кращі перспективи в майбутньому і можливість вільно спілкуватися в інших країнах. Також говорили про бачення майбутніх професій. Цікаво, що двоє дітей, з яких одна дівчина, висловили бажання стати військовими. Також одна дівчина мріє стати правоохоронницею.

У процесі роботи над малюнками діти не лише втілювали мрії про якнайшвидшу перемогу, а й глибше знайомилися з Естонією, яка у важкі часи дійсно показала себе справжнім другом України. Під час нещодавнього візиту естонських друзів малюнки були передані їм і незабаром будуть експонуватися в культурних закладах волостей Ряпіна і Пилва.