Розширена нарада при селищному голові: облаштування укриттів та підготовка до опалювального сезону

  • 1427

Фото без опису

Фото без опису

27 червня Куликівський селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду за участі своїх заступників, керівників структурних підрозділів селищної ради, установ селища. Керівники прозвітували про підсумки роботи та озвучили завдання і проблеми, над якими працюватимуть найближчим часом.

Нарада почалась з хвилини мовчання у пам'ять загиблих в результаті збройної агресії та террору рф.

Коротко про головні теми наради:

• Для встановлення реальної можливості використання фонду захисних споруд цивільного захисту, підвальних та інших заглиблених приміщень комунальної власності, які можуть бути використані в якості захисних споруд, наявних на території громади, провела роботу відповідна комісія. Спочатку було проаналізовано наявний перелік таких укриттів на території громади, їх реальний стан та визначено необхідні заходи для приведення у відповідність до чинних вимог. Також проведено огляд та обстеження підвальних приміщень закладів освіти  з метою встановлення можливості їх використання для укриття населення. 
За підсумками такого рейду складено відповідні акти та сплановано подальші кроки для організації та забезпечення проведення робіт щодо утримання і приведення у готовність укриттів (підвальних приміщень). Ведеться робота по залученню всіх можливих джерел фінансування таких робіт (грантові програми в тому числі).

• Скликається двадцята сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. Пленарне засідання відбудеться 29 червня у приміщенні зали засідань Куликівської селищної ради.

• Завершено обстеження постраждалих від бойових дій сіл. Дані обстежень заносяться в державний реєстр пошкоджених внаслідок бойових дій будівель і споруд. Наразі опрацьовано понад 250 об’єктів. Заявникам видано 38 довідок про внесення об’єктів о реєстру. Найближчим часом буде видано ще 67 по с. Грабівка та с. Бакланова Муравійка.

• Гуманітарну допомогу можуть отримати найбільш вразливі та незахищені жителі громади за офіційним зверненням до старости або особисто до гуманітарного штабу.

• Тривають роботи з благоустрою: обкошування територій.  Продовжили облаштування дитячого майданчика в с. Пенязівка (придбаний за депутатські кошти в минулому році). Розпочато роботи по заготівлі дров та твердого палива для  комунальних закладів громади (ФАП, лікарні, заклади освіти)

• Медичні заклади працюють в звичному режимі. Надають послуги не лише жителям  Куликівської громади, а й сусідніх громад, в яких медзаклади не працюють через наслідки боїв та окупації. Тривають консультації з медичними навчальними закладами та обласним управлінням охорони здоров’я щодо залучення в громаду лікарів, адже заклади мають гострий дефіцит лікарських кадрів.
Продовжується вакцинація населення (введення бустерної дози). Першочергово – працівники критичної інфраструктури та люди із груп ризику.

• Бюджетний процес залишається складним. Виконання доходної частини за підсумками червня складає 75 % від запланованих показників. Недофінансовані дохідні частини з податку фізичних осіб та орендної плати юридичних. Заробітна плата не отримується з травня місяця, встановлена на рівні мінімальної.

• Заклади освіти продовжують підготовку до навчального року. Відпустки вчителям скорочено до 24 днів. Заклади культури знаходяться в режимі простою. Працівники залучаються погодинно для заготівлі палива та облаштування укриттів. Чи буде навчання очним – достеменно не відомо, але до початку навчального року все буде підготовлено.

• Спеціалісти Центру соціальних служб наразі допомагають родинам, які перебувають на обліку та звертаються за допомогою. 

• ЦНАП надає практично увесь перелік послуг, який надавався до початку війни. Відновив роботу термінал для сплати державних послуг, встановлено комп’ютеризоване робоче місце для відвідувачів з доступом до особистого кабінету для отримання довідок з авторизаціює через банк-id. Запроваджується Шеринг е-документів та планується встановлення електронної черги.

•  Відділ земельних відносин, екології та комунальної власності проводиться моніторинг самовільно зайнятих земельних ділянок.

•  Відділ житлово-комунального  господарства, містобудування, архітектури, транспорту та благоустрою працює над заключенням договорів постачання енергоносіїв на опалювальний сезон 22-23 років.
 

Голова громади надала  відповідні доручення керівникам структурних підрозділів та вкотре наголосила, що громада живе в режимі жорсткої економії бюджетних коштів та оптимізації видатків,  закликала керівників не забувати про безпеку своїх працівників, не нехтувати попередженнями про повітряну тривогу, оперативно реагувати на звернення громадян і скарги. Працювати злагоджено, командно і на результат попри всі виклики та складності сьогодення.