Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук пообіцяла допомогу постраждалим внаслідок бойових дій жителям Бакланової Муравійки

  • 544

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

13 липня в Баклановій Муравійці з коротким візитом побувала Віцепрем’єр-міністерка - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук . До Куликівської громади високопосадовиця завітала разом із народним депутатом України Анатолієм Гуньком, який хотів привернути увагу вищого керівництва держави до проблем відбудови малих громад Чернігівщини, що постраждали від російської агресії.

Ірина Верещук поспілкувалася з селищним головою Юлією Постернак, старостою округу Наталією Притиковською, з жителями Бакланової Муравійки. Також на власні очі побачила наслідки близьких боїв - вщент зруйновані оселі селян.

Посадовиця уважно вислухала і записала всі запити жителів села. Найперше за сприяння іноземних партнерів і програм, пообіцяла якнайшвидше вирішити питання із забезпеченням будівельними матеріалами для ремонту садиб. Взяла під контроль питання пришвидшення виплат внутрішньо переміщеним особам, забезечення селян твердим паливом на зиму (в рамках спеціальної програми), ремонту гуртожитку Куликівського ПАЛ, куди планують тимчасово на зимовий період заселити родини, які втратили житло. Контакт бакланово-муравійців з Іриною Верещук налагодився одразу, з першої хвилини розмови. Жителі села спілкувалися з високопосадовицею невимушено, озвучували особисті запити і проблеми. Також бакланово-муравійці зверталися за роз’ясненнями і допомогою у вирішенні особистих питань і до Юлії Постернак, Анатолія Гунька та Віктора Труша.

Голова громади поінформувала Міністерку, що селищна рада використовує усі можливості, міжнародні зв’язки, фонди для залучення допомоги постраждалим родинам. Є позитивний досвід такої співпраці з естонцями, поляками. Але допомогти усім і швидко вкрай важко. Це значні кошти, бо і в Баклановій Муравійці і в Грабівці постраждали багато осель. Є руйнування і в інших селах. Тому допомога від державних органів буде дуже на часі.